No ja widzę tutaj wersję z 11 listopada.
Pomoc techniczna dla produktu Telewizor 4K Ultra Slim z systemem Android TV
Przeczytaj komunikaty nad linkiem do softu. [emoji41]No ja widzę tutaj wersję z 11 listopada.
Napisz czy podczas odtwarzania w samym playerze zmieniałeś kodowanie? Masz tam kilka do wyboru i na którymś działa na pewno. Zazwyczas europa wschodnia lum UTF-8
49PUS7101
Przeczytaj komunikaty nad linkiem do softu. [emoji41]
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Czy masz tak tylko z jednymi napisami czy z każdymi? Kodowanie napisów Ci nie zmienia znaków? Nigdy z tym nie ma problemu. Możesz podesłać napisy albo wgraj Android M i wtedy zobacz.Jak to zrobić? Ikonka napisów daje do wyboru opcje ich włączenia lub wyłączenia, ikonka napisów z TXT - tam jest niby język napisów, ale pokazuje jedynie plik z napisami, nic do wyboru. Dalej jest ikonka klawiaturki i tam jest Zestaw znaków i tam niby jest do wyboru europa środkowa, zachodnia itp, ale to nic nie daje >.>
Czy masz tak tylko z jednymi napisami czy z każdymi? Kodowanie napisów Ci nie zmienia znaków? Nigdy z tym nie ma problemu. Możesz podesłać napisy albo wgraj Android M i wtedy zobacz.
49PUS7101
Wszystkim na pewno się nie dogodzi. Ważne, żeby poprawił działanie TV w zakresie stabolności i ew. Szybkości. Changelog ptzedstawia dużo zmian. Wyjdzie po zainstalowaniu.kazdy sie podnieca , ze nowa wersja Android 6 dostepna... Pytanie brzmi, ile ona poprawi, a ile zepsuje, bo z andkiem, to wiadomo jak jest...
A co się dzieje jak wybierzesz inny zestaw znaków? Próbowałeś każdy?
49PUS7101
Jak nie, to podeslij napisy na priv. Wprawdzie troche inny TV ale SW ten samTak, próbowałem i nic to nie dajeNo jakaś czarna magia. Zauważyłem w opcjach oprogramowania że mam wgraną wersję eng systemu, tera tego andka 6 pobieram w pol, może to coś da
Jest SW z datą dzisiejszą na stronie danego modelu TV.
49PUS7101
Napisy pobieram napiprojektem, format SRT, nie ważne do jakiego filmu i tak w każdym mam krzaki.
Kodowanie napisów UTF 8- "duże krzaki"
Kodowanie napisów ANSI - "mniejsze krzaki"
Kodowanie Unicode - nie działają w ogóle
W telewizorze nie wiem jak zmienić region...
Tera pobieram tego android m, dam znać
Niestety zmienili narazie tylko plik z changelist, FW do pobrania jest to dalej "badziew" z listopada.
Można zerknąć tutaj zawsze jest świeże wydanie FW czyli np QM163E_1.15.108 którego nawet niema jeszcze na stronie philips-a.
Philips: Download Latest TV Firmware - Download der neuesten TV Firmware Versionen - Toengel's Philips Blog
Chyba jednak jest:
55PUS6561/12 Philips 6000 series Telewizor 4K Ultra Slim z systemem Android TV
Na 6.0 początkowo miał opory ze znakami, ale w końcu załapał po zrestartowaniu playera. Ustawione mam na Utf-8 (unicode). Dzięki wielkie za pomoc. Gdyby nie Ty to bym nawet nie wiedział, że tam jest taka opcja do zmianyJak nie, to podeslij napisy na priv. Wprawdzie troche inny TV ale SW ten sam
49PUS7101