W 6561 ten dźwięk jest straszny, kupiłem mamie do niego Soundbara LG SH2, bo był w promocji w Euro za 349 zł i różnica kolosalna..na domyślnych głośnikach mówi, że w ogóle głosów nie rozumiała, sam też byłem zdziwiony jak słaby ten dźwięk jest. Zaraz po zakupie podłączyłem swój zestaw, więc nie miałem okazji się zdziwić 'jakością' dźwięku, ale nijak się to ma do wielu nawet przeciętnych TV.
Z tych narzekań i zdjęć wrzucanych też znacznie więcej jest na 6561. Może faktycznie jeśli już ktoś tutaj potrzebuje Philipsa, to lepiej do 7101 / 7181 dopłacić, mniejsza loteria.
I właśnie strasznie w tym rażą recenzje na obu HDTV (Tj. na tym i na Polska) wychwalające 6561 pod niebiosa. Ja rozumiem, że jest to 4K, (niby) HDR, 120Hz w cenie wielu TV FHD, ale to tylko tak na papierze wygląda. To co ten TV w wielu przypadkach ze sobą wnosi przysłania wymienione wcześniej kwestie. Wniosek jest prosty: Nie ma się co rzucać na tanie 4K, lepiej kupić dobre FHD albo dołożyć więcej do modelu sensowniejszego.
A z loterią i zwrotami to nie jest tak kolorowo jak się wielu teoretykom wydaje. Spróbujcie bez stresu wymienić TV lub zwrócić w Euro przy zakupie w sklepie (łącznie z zamówieniem internetowym odebranym w sklepie, tzw. 'rezerwacja' tylko). Powodzenia.

Z tych narzekań i zdjęć wrzucanych też znacznie więcej jest na 6561. Może faktycznie jeśli już ktoś tutaj potrzebuje Philipsa, to lepiej do 7101 / 7181 dopłacić, mniejsza loteria.
Sugerujesz że skoro płacę za nowy TV to mam nie wymagać dobrej jakości obrazu ?
To niech producenci piszą od razu że ich produkt posiada wiele wad i niestety nie dostanę obrazu nawet w miarę dobrej jakości tylko :słabo podświetloną matrycę z bandingiem ,cloudingiem ,zawieszającym się systemem ,problemami podczas używania TV w trybie gra, słabą płynnością mimo szybkiej matrycy .
Gdyby TP VISION dało taki opis na pewno wiedziałbym że za ok 3500 zł nie ma na co więcej liczyć i nie kupiłbym takiego badziewia .
Co za różnica czy kupuję TV za 2000 czy za 5000 ,kupuję żeby oglądać TV .Jeden i drugi odbiornik temu służy i powinien mi to gwarantować .A czasy na szczęście są takie że można bubla oddać jeśli nie spełnia wymagań . A jak ktoś lubi wyrzucać kasę w błoto to już jego sprawa .
A w cenie nawet niższej znalazłem dużo lepszy TV , który daje dobry obraz niestety ale tylko 50 cali ale poczekam aż OLED potanieje ,zamawiam 50DS630 E .
Ma lepszą czerń oraz płynność jest na lepszym poziomie , a że nie ma androida i niby HDR jak Philips jakoś przeżyję .
I właśnie strasznie w tym rażą recenzje na obu HDTV (Tj. na tym i na Polska) wychwalające 6561 pod niebiosa. Ja rozumiem, że jest to 4K, (niby) HDR, 120Hz w cenie wielu TV FHD, ale to tylko tak na papierze wygląda. To co ten TV w wielu przypadkach ze sobą wnosi przysłania wymienione wcześniej kwestie. Wniosek jest prosty: Nie ma się co rzucać na tanie 4K, lepiej kupić dobre FHD albo dołożyć więcej do modelu sensowniejszego.
A z loterią i zwrotami to nie jest tak kolorowo jak się wielu teoretykom wydaje. Spróbujcie bez stresu wymienić TV lub zwrócić w Euro przy zakupie w sklepie (łącznie z zamówieniem internetowym odebranym w sklepie, tzw. 'rezerwacja' tylko). Powodzenia.
Ostatnia edycja: