Drugi tydzien uzytkowania za mną.
Moje osobiste i bardzo subiektywne wrazenia:
- banding -> jest, jeśli go szukasz. koniec i kropka. Minimalny [u mnie], ale jest. Nie wierze w egzemplarze całkowi bezbandigowe. Kilka meczów za mną i jestem zadowolony.
-> konsola -> jest bardzo dobrze. te same gry z XONE S prezentują się jeszcze lepiej. sprawdzenie tytułów z HDR'em jeszcze przede mna.
-> kablowka [UPC] kanal HD jest bardzo dobrze [ale nie perfekcyjnie]. Czerń nie jest idealnie czarna [zaskoczenie?

] zwlaszcza przy ogladaniu pod kątem. inne kolory prawidlowo odwzorowane.
-> Przy kanałach SD jest średnio, zwlaszcza jesli siedzi sie za blisko. Nic nowego.
-> dźwięk: jest ok, ale d**y nie urywa. w porównianiu do poprzedniego TV [samsung le40b650] to jest kosmiczna poprawa, ale że używam na codzien soundbara, to glosniki telewizora sa wylaczone
-> smart - jest i poki co dziala. Nic sie nie wiesza. z aplikacji korzystalem glownie z Youtube i jakosc pozytywnie zaskakuje.
- Pilot - klawiaturka bardzo przydatna sprawa, ogolna ergonomia moze byc ale nie zachwyca. w polaczeniu z jakoscia wykonania pilot dostaje szkolne 4.0
- wykonanie - tutaj rozczarowanie, jesli chodzi o wykonanie[spasowanie] ramki, obudowy i calej reszty - stary samsung był wykonany staranniej.
- Ambi - myslalem ze bedzie mnie wkurzac i szybko wyłączę, po 2 dniach przyzwyczailem sie na tyle, ze teraz ogladajac na innym telewizorze zaczyna mi go brakowac
Podsumowując: telewizor niezły i mimo początkowych whań, nie będę go zwracac. nie jest pozbawiony wad, ale na potrzeby zwykłego obywatela bez wady wzroku [sokolego tez nie posiadam] w sam raz. mozliwe, że są jakieś sensowne alternatywy w tym budżecie, ale ja takich nie znalazłem.
Dla purystów oraz osob wrazliwych na banding/ogladajacych duzo meczów moze niekoniecznie byc trafnym wyborem
zdrówko!