Wyłączone. Sygnał leci z neta po kablu.Wyłącz polepszacze ruchu i szumu sygnału. One są powodem pikselowania w trakcje ruchu. Dużo zależy od sygnału, jaki dostaje TV
tak, jest to mój neologizm.To jakiś neologizm ?
Potwierdzam. Ja w ogóle nie widziałem różnicy. Mało tego, wersja 7502 też szału nie robi..."znawcy" twierdzą, że HDR odczuć można gdzieś od 600-1000 (różne zdania).
co prawda, widać delikatnie różnicę na 6561, ale szału nie ma (dlatego nazywam to HDR ready).
Peak Brightness of TVs: Max luminosity and HDR highlights
Wyłączone. Sygnał leci z neta po kablu.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
to co sie spodziewałeś , ja oglądam z NC+ i czegoś takiego nie ma, obraz jest rewelacjaSygnał leci z neta po kablu.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Co do HDR:
http://www.hdtv.com.pl/forum/1381558-post2951.html
z neta po kablu, ale z jakiego serwisu? W jakiej jakości. Z serwisów w stylu meczyki pl itp to na każdym LCD będzie pikseloza przy szybkim ruchu.
Polecam obejrzeć jakiś mecz np. na kodi z wtyczki SportsDevil puszczony przez p2p (acestream) z udostępnionego łącza o prędkości uploadu 4-9Mbps (jakość HD, FHD). Co prawda w rosyjskim językuale jakość obrazu i ruch - bajka
Cześć,
dzisiaj kurier przywiózł mojego Philipsa 55PUS6561. Na sam początek wszystko wydaje się być ok, chociaż muszę jeszcze pokombinować z ustawieniami obrazu.
Niestety po dokładniejszych oględzinach znalazłem na matrycy dead pixela![]()
Nie jest to bardzo widoczne, trzeba stanąć bardzo plisko, żeby to zobaczyć, no i jak to dead pixel - widać go tylko na białym lub jasnym tle.
Czy ktoś spotkał się z takim problemem i czy warto reklamować takie coś? Wiecie jaka jest polityka Philipsa jeśli chodzi o dead pixele? Słyszałem, że niektórzy producenci mają określone jakieś widełki, że ileś tam bad pixeli na jakiś obszar matrycy może być i nie jest to podstawą do wymiany/naprawy.