Ziku90
New member
3008:1692 = 16:9foty są w nietypowych proporcjach;
3008x1692 pix.
Co Ci robi takie foty ? Czy proporcje są 16:9 ?
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
3008:1692 = 16:9foty są w nietypowych proporcjach;
3008x1692 pix.
Dlaczego twierdzisz, że te proporcje są nietypowe? Podziel sobie 3008 przez 16 i pomnóż razy dziewięćfoty są w nietypowych proporcjach;
3008x1692 pix.
OK, Dopiero po resamplingu (PSP 7.0) do HD (10080 linii) Twoje foty trzymają cały ekran.
Teraz wypełniają mi cały ekran.
Pliki są chyba zarażone i bardzo podejrzane, bo Peny przestają być widoczne dla TV.
Doradzam nie korzystanie z zapodanych foto. Sprawę badam dalej.
Fajna zabawa, skąd macie te pliki ?
Proszę o źródło .
Peny przestają być widoczne dla TV...
Dziękuję za odpowiedź na poprzednie pytania psie ogrodnika.Co mam mieć zaznaczone w ustawieniach tv jeśli mam amplutner podłączony po HDMI ARC?
- Wielokanałowy
czy
- Stereo (nieskompresowany)
Na ustawieniach audio wybierasz AUDIO OUT "wielokanałowy".
Wysył ze źródła ustaw jako beatstream.
...NZBGrabit.nlDziękuję za odpowiedź na poprzednie pytania psie ogrodnika.
Niestety nie uzyskasz tego korzystając z HDMI ARC, ponieważ max. co możesz przesłać przy takim połączeniu, to PCM, DD oraz DTS.Wbudowany player philipsa czyta TrueHD lub DTS HD Master?
Jak mam ustawione "format sygnału wyj. audio" na Wielokanałowy to odtwarza mi Dolby Digital/DTS bez problemu tyle że np. jak mam film w Dolby Digital Plus to odtwarza mi tylko Dolby Digital to samo z DTS HD odpala tylko DTS, o Kodi to już nie wspomnę, a jak dam Stereo(nieskompresowany) to co bym nie odpalił to jest PCM 2 kanałowy, wiec nie wiem już kurde co jest nie tak.
Nie mam instrukcji obsługi ale tam było wytłumaczone która opcja do jakiego połączenia, i nie wiem ale wydaje mi się że jak ma się podłączenie po HDMI ARC z nowym amplitunerem który ma formaty TrueHD/DTS HD to powinno być sygnał nieskompresowany, ale mi to nie działa.
Niestety nie uzyskasz tego korzystając z HDMI ARC, ponieważ max. co możesz przesłać przy takim połączeniu, to PCM, DD oraz DTS.
49PUS7101
Pliki są chyba zarażone i bardzo podejrzane, bo Peny przestają być widoczne dla TV.
Doradzam nie korzystanie z zapodanych foto. Sprawę badam dalej.
Fajna zabawa, skąd macie te pliki ?
Proszę o źródło .
To nie moje słowa, ja umiem dzielić. I jak kadruję nawet czasem zwykłe tapety to nie dziwią mnie jakoś inne wymiary niż "standardowe".Co niby ma znaczyć "dziwnymi"?
To jak mam to podłaczyć żeby to działało na tym TV?
Też masz kino domowe?
Miet, te fotki mają ChromaSubsampling 4:4:4.
Zwykle moje foty mają 4:2:0 i wypełniają cały ekran (np. FHD do 4K).
Nie wiem o co chodzi ale to może być przyczyna braku skalowania.
4:2:2, 4:2:0 - o co chodzi? - Strona 2 z 3 - PlanetaWideo.pl - wideo, testy, recenzje, nowości