bardziej sobie podrasuj jeszcze te zdjęcia.............. przecież to ma niecałe 1000 kontrastunie rób z ludzi idiotów.....
Jest tam 60 kontrastu, zdjęcia nie są podrasowane dobry człowieku i z siebie nie rób idioty
Ostatnia edycja:
bardziej sobie podrasuj jeszcze te zdjęcia.............. przecież to ma niecałe 1000 kontrastunie rób z ludzi idiotów.....
Jest tam 60 kontrastu, zdjęcia nie są podrasowane dobry człowieku i z siebie nie rób idioty. Normalnie TV nie oglądam na 100 kontrastu, u siebie po kalibracji udało mi się osiągnąć taka czerń i mi to odpowiada, że tobie się trafiła wadliwa sztuka to nie moja wina i nie musisz oczerniać każdego TV tej marki. Jeżeli chodzi o HDR to zgadza się nie ma 1000 nitów i nie kosztuje 2 tysiące więcej niż Samsung np.
Z ambi czerń jest dobra, bez jest szara. Oled kosztuje dychę, a ten tv trzy tys zł. Dobry tv za tą kasę.
Wysłane z Google Nexus
Zauważyłem że jak tylko ktoś napisze pozytywnie o tym Philipsie i jest z niego zadowolony to od razu znajdują się kolesie którzy wszystko negują i starają się obrzydzić ten model albo tak zazdroszczą TV albo konkurencja nie śpiale za to My cieszymy się wspaniałym obrazem i żaden memento ani pepka tego nie zmieni
Pozdrawiam wszystkich zadowolonych
Zauważyłem że jak tylko ktoś napisze pozytywnie o tym Philipsie i jest z niego zadowolony to od razu znajdują się kolesie którzy wszystko negują i starają się obrzydzić ten model albo tak zazdroszczą TV albo konkurencja nie śpiale za to My cieszymy się wspaniałym obrazem i żaden memento ani pepka tego nie zmieni
Pozdrawiam wszystkich zadowolonych
To pewnie z serii PFL 6007, bo tam faktycznie nie było bandingu. Do tego to czerń była nieporównywalnie lepsza. Fakt, że panel pochodził od LG a nie chińczyka.Mam dwa telewizory Philipsa i obydwa nie mają bandingu ....
To pewnie z serii PFL 6007, bo tam faktycznie nie było bandingu. Do tego to czerń była nieporównywalnie lepsza. Fakt, że panel pochodził od LG a nie chińczyka.
Żaden led z matrycą IPS nie jest w stanie osiągnąć takiego poziomu czerni. Kalibracje, sracje i inne czary mary nie pomogą, to jest ograniczenie technologiczne. Zdjęcia Philipsa za 3k, czerń jak na oledzie... a później zdziwienie, że się w internetach z tego forum ludzie śmieją...
Zapraszam do mnie, na żywo zobaczysz jak działa telewizor na IPS i do tego z naturalnym dźwiękiem.
Zacząłem go testować bo niby stary i warto kupić nowy, ale nawet te z matrycą VA nie dorównują mu jakością obrazu. Dlatego ciężko znaleźć godnego następcę bez tych wszystkich chmurek. Nie wiem co to znaczy banding ani Clouding.