Philips 55Oled818 problem z załamaniem w środku matrycy

tyborek25

New member
Kolejna odpowiedź RTV AGD... Już temat jest nie do wygrania raczej... Nie widzę innego pola manewru w tej sprawie...

Szanowny Kliencie,
Uprzejmie informujemy, że Sprzedawca podtrzymuje swoje dotychczasowe stanowisko. W przedmiotowej sprawie nie zaistniały nowe okoliczności aby Sprzedawca mógł zmienić swoje stanowisko.

Uprzejmie informujemy, iż reklamacja została zgłoszona z tytułu gwarancji. W tej sytuacji zgłoszenie reklamacyjne rozpatrywane jest przez Gwaranta - Producenta sprzętu. Sklep występuje tu w roli pośrednika, który przyjmuje reklamację i przekazuje ją do Autoryzowanego Serwisu wyznaczonego przez Gwaranta. Szczegółowe warunki rozpatrzenia reklamacji z tytułu zobowiązania Gwaranta są zawarte w karcie gwarancyjnej, która została wydana wraz ze sprzętem.

tyborek25

New member
A kontaktowałeś się z rzecznikiem praw konsumenta?
Tylko jego opinia a nie jakiegoś sklepu ,czy producenta pożal się Boże telewizorów odpowie Ci wiążąco czy to

jest prawdą czy nie.
Bo jedyne co na pewno jest prawdą w informacji ,którą dostałeś ze sklepu to to ,że sklep w całej tej sytuacji jest jedynie pośrednikiem między Tobą a gwarantem.W tym przypadku również producentem tego bubla.
ale to muszę znaleźć jakąś osobę fachową, albo jakiegoś rzeczoznawcę który przyzna faktycznie, że to wada fabryczna tego telewizora... Bo w sumie teraz jest moja opinia, kontra producent, sprzedawca, i serwis gwaranta który upiera się, że tak powinno być i że jest wszystko ok...

tyborek25

New member
Tak zrobię... Jeszcze nagrałem filmik jak to wygląda

Przecież to ewidentnie wada fabryczna i takiego załamania nie ma prawa być na matrycy

TO NIE JEST WADA! Miałem 3 OLEDy z różnych lat i wszędzie występowała ta usterka! Wszyscy myślą, że to wada, ale NIE!

czy myślisz, że 6 lub więcej lat z rzędu produkują setki tysięcy telewizorów philips oled i wszystkie mają wadliwy panel? ))))))

tyborek25

New member
Ale tutaj nie chodzi o pofalowanie matrycy.... Tutaj chodzi o wgniecenie matrycy od środka... Tak mi powiedział serwis który do mnie przyjechał oglądać ten TV... Usiadł na kanapie popatrzył i od razu stwierdził że matryca jest wgnieciona... Po czym następnego dnia napisał oświadczenie że wszystko jest z TV OK...

Pofalowanie rozumiem że występuje do tego sie nie czepiam, ale żeby było taki załamanie ostre po obu stronach i to w tym samym miejscu co w poprzednim? To ewidentnie wada fabryczna jest... Ciężko jest mi to uchwycić aparatem tak jak widzi to oko, w rzeczywistości jest gorzej po prostu.

tyborek25

New member
Chodzi o te miejsce na nagraniu.

Ja wiem, że pofalowanie to normalna rzecz dla OLED-ów ale tutaj jest załamanie ostre, i wątpie że to tak ma być... Bo pofalowanie to normalna sprawa i do tego nie mam sie o co czepiać, ale to to już mocno razi w oczy... Ciężko to uchwycić tak jak to widzi ludzkie oko na żywo

Attachments

• Screenshot_20240813_090944_Video Player.png
    Screenshot_20240813_090944_Video Player.png
    1,5 MB · Wyś: 20
Chodzi o te miejsce na nagraniu.

Ja wiem, że pofalowanie to normalna rzecz dla OLED-ów ale tutaj jest załamanie ostre, i wątpie że to tak ma być... Bo pofalowanie to normalna sprawa i do tego nie mam sie o co czepiać, ale to to już mocno razi w oczy... Ciężko to uchwycić tak jak to widzi ludzkie oko na żywo
hmm, pomyślałem po prostu „fale”. I masz „wgniecenie” w panelu. Jest jedna opcja, która może nie mieć związku z małżeństwem: telewizora NIE MOŻNA kłaść na boku. Może przynieśli go do domu, do ciebie, a on leżał na boku i był zmiażdżony. Czytałem to na niemieckim forum. Pudła należy prowadzić wyłącznie na stojąco.

Do góry