Tak, ja jestemCzy jest tu jakiś posiadacz modelu 43"?
Tak, ja jestemCzy jest tu jakiś posiadacz modelu 43"?
Tak, ja jestem![]()
Jaką trafiłeś matrycę VA czy IPS i kiedy kupowałeś?
Jak blb inne problemy?
Serio nikt nie ma odpowiedzi? Może kiki specjalista od tego philipsa by coś doradził?Witajcie
Mam problem z nieregularnym migotaniem obrazu jak na filmiku w linku poniżej. Dodam że jest to w nieregularnym trybie czasu, poprzez kabel hdmi jak i aplikacje android tv. Ma ktoś jaką na to radę.
Filmik w trybie slow motion miedzy 10 a 11 sekundą mryga obraz.
Serio nikt nie ma odpowiedzi? Może kiki specjalista od tego philipsa by coś doradził?
https:/
/drive.
google.com
/open?id=1yZs1Ksr4PcGu61lfyj1eb8diS2nY0Lwo
Serio nikt nie ma odpowiedzi? Może kiki specjalista od tego philipsa by coś doradził?
https://drivegoogle.com/open?id=1yZs1Ksr4PcGu61lfyj1eb8diS2nY0Lwo
nie bardziej chodzi mi kolorowe małekropeczki.Chodzi o białe kropki w dużych ilościach ?
Skoro piszesz, że przez HDMI taki efekt występuję to rozumiem, że materiał sprawdziłem np. na kompie i tam takiego efektu nie ma.
A jeśli tak to raczej stawiam na zanik części podświetlania, bo z tego co pamiętam 7303 ma Direct LED. Ale mogę się mylić. Bo z drugiej strony ... krawędź odcięcia jest zbyt ostra jak na zanik podświetlania kilku pasków diód.
U mnie wygląda to tak
Układ pikseli
View attachment 17614
Czerń na wprost
View attachment 17615
Czerń pod kątem
View attachment 17616
I biały ekran
View attachment 17617
Matryca VA, to jest lcd a pod kątem na czarnym ekranie zawsze będzie taki odcień, nie wiem jak wygląda na OLEDach pewnie inaczej
Buntarara - a jak siedzisz tak na wprost swojego PUS7303 - to widzisz w samym środku koło - jest faktycznie czarne, a dookola robi się tak jak ta jaśniejsza czerń na zdjęciu "czerń pod kątem"?
Oled będzie - ale późniejale to już czas pokaże. Może microledy okażą się jeszcze lepsze niż oledy.
Ja ze swojej 65 nie narzekam ale trzeba przyznac philips leci w kulki,miala byc aktualizacja do 8 i jej dalej nie ma. Na kanałach IPTV wystepuja artefakty i z tym tez nic nie zrobili.Na forum tez zadnej pomocy nie mozna uzyskac,jedynie co to kalibracje-ktora prawdziwa nie jest bo do tego potrzeba sprzetu .
Kupiłem 2 tygodnie temu, co do matrycy to sam nie wiem. Układ pikseli jak VA, po palcu zostaje smuga, od uderzenia robi się błysk, choć nie tak spektakularny jak na filmie, do którego link krąży w tym wątku. Kąty moim zdaniem przyzwoite - może to subiektywne odczucie, ale lepsze niż np. w Q6 Samsunga. Na czarnym obrazie ekran wygląda na podświetlony cały czas, na filmach VA z porównań VA jest zwykle czarniejsze.
Co do problemów to chyba jestem zbyt początkującym użytkownikiem. Chciałem ambilight i to jest ok, dźwięk raczej kiepski - trochę basu brakuje. No i trochę denerwujące jest automatyczne wybudzanie - jeszcze nie doszedłem czy winowajcą jest MiBox czy coś innego w sieci.
U mnie wygląda to tak![]()
Wygląda jak VA patrząc na czerń.
Jak zrobić te zdjęcie pokazujące strukturę pikseli? Kiedyś próbowałem zrobi takie przy monitorze 1440p 27" i ni uja nie mogłem zrobić.