Hejka Wszystkim,
Od poniedziałku jestem szczęśliwym... i to piszę z całą odpowiedzialnością, użytkownikiem modelu 7303.
W wcześniejszym poście napisałem, że zdam relacje.
Po niecałym tygodniu użytkowania nie mam zastrzeżeń (oprócz jednej rzeczy, ale o tym daleko poniżej ) .
Tv intuicyjny w obsłudze, android płynnie póki co obsługuje,co trzeba.
Jeśli chodzi o obraz to wszystko jeszcze przede mną, zbyt wcześnie i mało czasu na ogarnięcie, jakieś ponoć święta będą

Jakość obrazu z kablówki... akceptowalna (ale to zasługa "kablufki")
Jakość obrazu Netflix (satysfakcjonująca) HBO GO (akceptowalna)
Jakość gier na PS4 (satysfakcjonująca)
Ambilight - Petarda
Jakość filmu demonstracyjnego (and the oscar goes to...PHILIPS) (tak na marginesie obraz jak dla mnie na tym filmie nie wymaga żadnej kalibracji,ktoś mi może wytłumaczyć jak to jest zrobione??
A teraz mój mały problem, może ktoś się spotkał z czymś podobnym.
Mianowicie, z tego co wyczytałem i potwierdzono na infolinii Philipsa jeśli chodzi o moduły CAM , ten model obsługuje jedynie standard CI+.
Mój usługodawca posiada w ofercie jedynie wersję CI, i w tym wypadku cześć programów jest zaszyfrowana a tv modułu nie widzi wcale.
Po rozmowie z technikiem tv kablowej, stwierdził iż nie jest w stanie zagwarantować poprawne działanie kanałów po włożeniu do TV CI+ z ich kartą (moduł muszę zakupić gdzieś).
Najoczywistszym rozwiązaniem jest zakup dekodera, ale to kolejna skrzynka jakby nie było do pokaźnej już kolekcji
Planuje więc zakup modułu w standardzie CI+ przez internet, jeśli nie zadziała najwyżej oddam
Taka sytuacja.