Nie wiem jakie aplikacje masz na myśli ?
U mnie chodzą wszystkie najważniejsze - TVN Player, WOD Onet, Ipla, Ipla Film , Youtube i ściągnąłem kilkanaście angielsko języcznych i Tak czasu brakuje. Ale ma DOngla z Androidem gdzie mam 700.000 aplikacji które stosuję na różne telewizory różnych firm.
Żadna firma nawet do pięt mu nie dorasta ( mam na myśli Andrida)
A telewizor za to gra extra.
Mam na myśli przeglądarkę internetową i aplikację TVN Player, jedno i drugie działało wolno, tv podpięty na kablu do neta, tv innych marek podpięte do tej samej sieci działały dużo płynniej. Ogólnie cały interfejs użytkownika w tym Philipsie mało intuicyjny i powolny, poruszanie się po menu, przeglądanie zawartości pendriva również mało komfortowe nie wspominając o tym że TV miał problem z odczytem niektórych plików a z którymi to modele innych firm nie miały żadnych problemów. Porównywałem z modelami innych firm w tej samym przedziale cenowym tj 46-47 cali za ok 4000zł.
Nie wiem o czym piszesz, smart działa jak najbardziej w porządku. To nie jest komputer, nie musi śmigać jak wypasiony PC.
Smart do dodatek, który włączasz, odpalasz np. Ipla i oglądasz film.
I po cholerę piszesz takle bzdury? Na jakiej podstawie?
Bzdury to Ty piszesz bo jakbyś przeczytał uważnie to co napisałem to byś wiedział na jakiej podstawie wyraziłem swoje zdanie. Jako punkt odniesienia przyjąłem smart w LG i Samsungu w tv z tego samego przedziału cenowego i w porównaniu do nich smart w Philipsie to porażka a nawet rzekłbym że to "atrapa". Mam nadzieje że któraś z kolei aktualizacja chociaż trochę zmieni moje zdanie bo zakup tego tv mimo kiepskiego smarta nadal rozważam. Pisałeś że wszystkie te wady wytykają tylko testerzy i ludzie tu na forum którzy nie posiadają tego tv więc proponuje zerknąć na forum Philipsa to może zrozumiesz, że użytkownicy końcowi także mają takie problemy.
----
Reasumując nie neguje tego tv jako całości, do tej pory go nie skreśliłem i ciągle waham się między zakupem Philipsa 6008/6198 a Samsungiem F6510/F6770. Nie mniej jednak moje zdanie na dzień dzisiejszy na temat tego smarta jest takie a nie inne i "ochy, achy" kilku użytkowników tego forum go nie zmienią. Być może trochę za surowo oceniam tego smarta ale to już takie "zboczenie zawodowe" bo z niejednym interfejsem użytkownika miałem styczność i nie jeden zaprojektowałem i wykonałem. Dla mnie idealnym rozwiązaniem byłoby gdyby Philips wypuścił kopię tego TV ale bez Smarta za to kilka stówek taniej albo dorzucał gratis BD Samsunga
Z pozostałych wad które mi doskwierają to brak pointera w pilocie jak to ma miejsce w modelu 7008 i wyżej (szkoda że model 6678 jest niedostępny). Orientuje się ktoś czy pilot z modelu 7008 bez ingerencji w oprogramowanie będzie współpracował z 6008 i czy idzie go za rozsądne pieniądze dokupić?
Kolejna wada to brak wsparcia dla DTS-u z którym to konkurencja w tym samym przedziale cenowym sobie radzi bez żadnego problemu.
Jeśli ktoś podzieli się swoimi spostrzeżeniami zarówno tymi pozytywnymi jak i negatywnymi dotyczącymi modelu 6008/6198 będę wdzięczny, przy okazji dobrze by było podać wersję oprogramowania