Mają prawo tak oceniać
WojtR:
A wiesz chociaż co znaczą te liczby którymi tak się jarasz?
Czytaj fora, testy, ale Ty myśl i Ty kupuj.
Tak jest Panie Obersturmbannführer!
I ja także mam prawo oceniać... a Ty na siłę próbujesz ustawić wszystkich w szereg...
Oceniam Philipsa na żadną rewelację... przeciętnie.
Dokładnie... przejdź się do sklepów MM, Sat, Ava, Eur - i przemiel ze swoimi materiałami 1080p 2-3 które wybierz w całej fury TV... i w ten czas wyrobisz zdanie... omijaj doradców...
Bo bez tego każdy jest dobrym teoretykiem i nawija makaron na uszy.
możesz załączyć przykładowy materiał który mógłbym sobie zgrać do weryfikacji TV?
Jest jeszcze jedno ale: nawet jak będe miał własny materiał to i tak TV w sklepach są poustawiane przez sprzedawców i tak naprawdę każdy wymagałby kalibracji aby mieć miarodajne oceny
mechanizmy nie do przejścia daj spokój na końcu zawsze jest konsument , który coś kupi lub nie, duża część osób opiera się właśnie na opiniach użytkowników końcowych a nie sponsorowanych artykułach
jeśli kilkadziesiąt osób twierdzi , że coś działa wolno lub się zawiesza to nie jest to już kwestia wiary tylko duża próbka statystyczna potwierdzając ... konkretne wnioski z testów uważasz na konkurencja podpłaca jakieś testy , ktoś manipuluje wartościami pomiarów ... litości
jeśli jesteś bardzo zadowolony z tego TV bardzo dobrze jedna z opinni na plus potwierdzająca , że obraz ma być dobry lub bardzo dobry tylko dochodzimy do sedna sprawy a jaką masz skalę porównawczą ..
Osoby , które zazwyczaj testują mają bardzo dobre warunki i możliwości porównawcze często wprost matryca w matrycę gdzie spora ilość osób nigdy nie będzie miała takiej możliwości i można taką opinia się podeprzeć jeżeli 9 na 10 testów będzie zgodnych dodatkowo z opiniami użytkowników końcowych i własnymi obserwacjami to daje to jakiś obraz i nie jest to kwestia wiary
Zgadzam się w 100 proc.
1) Tylko czy ja mam w domu takie warunki, żeby zauważyć te różnice?
2) Czy Ty jesteś użytkownikiem końcowym?
Przytocz mi negatywne opinie użytkowników końcowych. 99 proc. krytykujących te Tv nie ma ich - i tego nie potrafię zrozumieć - moja inteligencja tego nie ogarnia. Taki prosty człowiek ze mnie.
Chciałbym czytać prawdę, a nie posty frustratów niezadowolonych ze swoich TV innych marek i próbujących obrzydzić zakup tym co mają Philipsa.
Wejdź na posty o LG, Sony, Samsungu i tak się wyżyj, pokaż swoją wiedzę.
Ludzie którzy mają Philipsy mają już dość takich opinii niespełnionych ludzi.
Ja sam muszę zaraz coś kupić, wybuierać będę między PFL6008, Samsungiem F6640/F6500, oraz Soniakiem W805 (choć to bardziej z sentymentu )
I
Zgadzam się z Twoja wypowiedzią i dokładnie te same TV biorę pod uwagę + LG LA740