Rozmywanie? Spróbuj wyłączyć Perfect Natural Motion... a jeśli chodzi o podwójne krawędzie, to ustaw poziom ostrości na "0" i daj znać czy coś to pomogło.Ja mam dziwny problem z obrazem.Może ktoś się z tym spotkał? 60PFL6008S/12 przy szybkich scenach np akcji miejscami rozmywa się obraz, jest jakby efekt smużenia? Gdy lecą napisy końcowe to na tle czarnego ekranu białe cyferki wyświetlane są jakby pływały, efekt jest jakby po ekranie lała się woda. Czy to jest do ustawienia, kalibracji?A może już tylko serwis? TV nowy, wczoraj dostarczony.Czy ktoś miał coś podobnego? Dla mnie jest to nie do przyjęcia, tyle co się pozbyłem tv Toshiba regza 47Z3030D gdzie obraz był bez wcześniej wspomnianych "wad". Gdy szybko przejedzie auto albo gość przeleci z lewej do prawej to jakby tv miał 10-20Hz. I jeszcze kwestia krawędzi, na jasnym tle w jakości HD krawędzie jakby półprzeźroczyste podwójne, efekt podobny do rozgrzanego asfaltu w upalne dni lata ( przeźroczysta fala). Dekoder N-ki sprzed 3 lat po HDMI, zwiastuny filmów w 1080p po USB również to samo
Dysk jest formatowany TYLKO jeśli chcesz go używać do nagrywania (bądź wstrzymywania) filmów z telewizora. Oczywiście formatowanie nie jest konieczne i możesz oglądać filmy z dysku, które zrzuciłeś z kompa. Wydawało mi się to oczywiste .Czy to oznacza, że nie ma możliwości oglądania filmów dostarczonych na dysku twardym? Dobrze rozumuję? Przecież na o wiele mniej zaawansowanych modelach bez kłopotu można podpiąć dysk z filmami i spokojnie je oglądać...
W instrukcji wyczytałem...
"Dysk twardy USB jest sformatowany wyłącznie na potrzeby
tego telewizora i nie można korzystać z zapisanych na nim
nagrań w innym telewizorze ani komputerze."
Czy to oznacza, że nie ma możliwości oglądania filmów dostarczonych na dysku twardym? Dobrze rozumuję? Przecież na o wiele mniej zaawansowanych modelach bez kłopotu można podpiąć dysk z filmami i spokojnie je oglądać...
Dysk jest formatowany TYLKO jeśli chcesz go używać do nagrywania (bądź wstrzymywania) filmów z telewizora. Oczywiście formatowanie nie jest konieczne i możesz oglądać filmy z dysku, które zrzuciłeś z kompa. Wydawało mi się to oczywiste .
Na początek spróbuj zaktualizować do najnowszej, czyli QF2EU-0.173.44.0.Też wydawało mi się to oczywiste, ale TV wyłącza się po kilkunastu sekundach oglądania.
Jakieś pomysły?:blagam:
Wersja oprogramowania QF2EU-0.171.51.0 z 03.07.2013
Ale na FAT32 nie wrzuci się filmów większych niż ~4 GB.mialem identycznie ! tylko z pendrivem, po kilku minutach tv sie wylaczal, sformatuj dysk pod FAT32 i wrzuc spowrotem swoje filmy na niego powinno pomoc
mialem identycznie ! tylko z pendrivem, po kilku minutach tv sie wylaczal, sformatuj dysk pod FAT32 i wrzuc spowrotem swoje filmy na niego powinno pomoc
http://download.p4c.philips.com/files/4/42pfl6008k_12/42pfl6008k_12_fus_eng.zipA możesz podrzucić link skąd pobrać tą aktualizację na pena?
To moje pierwsze kroki i nie chciałbym wgrać czegoś nie do 6008.
Hmm i u Ciebie to pomogło? Trochę kiepskie rozwiązanie choćby ze względu na to że FAT32 nie obsługuje plików powyżej 4GB. Ja nie miałem problemów z dyskiem 1TB na NTFS, ale oglądałem tylko jakieś 15min.
Jeśli Ci się podoba tryb oszczędność energii, to fajnie, bo w końcu nikt nie zmusi do zmiany ustawień (skoro taki tryb się komuś podoba).Również oglądam naziemną cyfrową i to na ustawieniu "oszczędność energii" (nie ze względu na oszczędność kasy). Jestem bardzo zadowolony z jakości obrazu SD. HD z 1,2, TVN oraz na SmartTv zapiera dech "w oczach".
Jeśli Ci się podoba tryb oszczędność energii, to fajnie, bo w końcu nikt nie zmusi do zmiany ustawień (skoro taki tryb się komuś podoba).
Z drugiej strony, kupienie tego telewizora i korzystanie z jednego z trybów fabrycznych, to jak kupienie nowego Mercedesa i jeżdżenie nim po autostradzie 50 km/h.
Jeśli Ci się podoba tryb oszczędność energii, to fajnie, bo w końcu nikt nie zmusi do zmiany ustawień (skoro taki tryb się komuś podoba).
Z drugiej strony, kupienie tego telewizora i korzystanie z jednego z trybów fabrycznych, to jak kupienie nowego Mercedesa i jeżdżenie nim po autostradzie 50 km/h.