Już jest w domciu ten wymarzony
Przesiadłem się z 40 calowej Tośki na 46 cali Phila i tu muszę na początek przywyknąć do wielkości
bo 40-tkę oglądałem z 2,5 metra a na 46-tkę patrzę prawię z tej samej odległości. Ale ok. przesuwam się na 3 metry.
Pierwsze wrażenia pozytywne ale...... jak pisał Kiki w teście tego LCD ...
wymagana kalibracja !!!!!!
Kiki pomóż Jak skalibrować ręcznie ? bo widzę że są różnice ale tych ustawień to jest trochę
Uffff !!!!!!
Jak pisałem, po wyjęciu z pudełka nie zachwyca ustawieniami. Trochę się pobawiłem i jest lepiej ale mam wrażenie że ten LCD potrafi więcej !!!
Krótko:
JEST ZAJEBISTY !!!!!!!!!!
Podświetlenie Ambli.... mi się podoba.
Obraz HD z cyfry jest zajeb....y !!!!
Obraz SD z cyfry (innego nie mam)
jest super, pod warunkiem dobrego bitrate lub z odległości ok. 3 metrów. To tylko moje odczucia i moje ustawienia !!!
Obraz z DVD (Philips PDB 3000. dostałem go gratis i od razu do testu)jest świetny - film z DivX-a zaskoczył mnie bardzo dobrą jakością.
Filmy DVD idą zajeb...ie.
Niestety nie mam filmu na Blu - ray więc nie wiem jak idzie.
DVD i cyfra sprawdzałem na kablu HDMI. Jutro sprawdzę component
Nie mam konsoli do gier więc tu brak spostrzeżeń.
You tube idzie ok ale materiały w SD bo w HD trochę przycina. Sprawdzałem bezprzewodowo. Prędkość mam 1 mb ale na 2 lapku siedziała na necie żonka, to nie wiem czy ma to znaczenie.
Dalsze spostrzeżenia w następnym poście niebawem !!!!!!!
Koledzy tylko dajcie jakieś namiary na ręczną kalibrację tego Phila, bo to ma duże znaczenie na wrażenia z oglądania czy to filmów czy sportu.
np. Czerń - jest dla mnie rewelacja!!!!!
Biel - nie wiem jak ustawić bo zauważam że biel momentami przechodzi w jakby różowawy (nie umiem inaczej tego nazwać) i nie wiem jak ustawić by tego nie było
A ha !!!! Dźwięk - Moja Tośka ma rewelacyjny dźwięk ale ten Phil jest całkiem całkiem
tzn dźwięk moim zdaniem jest super.
Na tą chwilę oceniam go na 9 w skali od 1 do 10 !!!!
Pozdrowionka !!!!!!