jesli chodzi o ambilight to nawet jak jest film z czarnymi pasami to gora tv wyswietla kolory z filmu czyli poprawnie czarny nie przeszkadza procesorowi na wyswietlanie poprawnych kolorów .
odnosnie ambilight
to system składa sie z modułów wsumie jest 50 diód laczonych po 3 lub dwie na gorze tv
czyli posiadamy 4 strefy z lewej strony tv. 4 strefy z prawej strony tv i 7 stref na gorze . jesli ustawimy w menu dynamiczne zmiany ambi to kazda z nich w szybkim tepie zmienia odcienie wedlug wyswietlanego materiału wideo ..
jesli ustawimy na relax to zmiany sa niezauwazalne i mamy jakby jednen odcien po lewej jeden po prawej i dwa u gory ale zblizone barwowo do siebie takie relaxacyjne ustawienie
osobiscie nie wyobazam sobie innego ustawienia jak max podswietlone i max rozdzielone . przy szybkich scenach cala sciana tworzy mega szeroka scene video a nie slimaczenie w zmianach kolorów
polecam obejrzec na youtube probke filmu animowanego ODLOT ( wpisac 6877 ) i wszystko na temat .
P.S. mój tv jest w serwisie bo sie wylaczał i wlaczal w odpowiedzi dostałem informacje,że będa nowe softy w ciagu miesiaca . ja juz mam wgrany nowy przez technika serwisu ( ktorego nie ma jeszcze na stronie philips) i ma wyjść jeszcze nastepny niedługo . mam nadzieje ze w tym tygodniu wróci do mnie i dam znać co sie poprawiło a co popsuło
pilot w tv 6877 ma klawaiture jak w modelu 9007 czyli aluminium szczotkowane i tyl klawiatury czarne tworzywo bardzo dobre materiały - posiada zyroskop do zmiany polozenia gora dół - i nie posiada pointera ala magic z lg. tylko ta funkcja jest w 8007 i 9007 .
odnosnie ambilight
to system składa sie z modułów wsumie jest 50 diód laczonych po 3 lub dwie na gorze tv
czyli posiadamy 4 strefy z lewej strony tv. 4 strefy z prawej strony tv i 7 stref na gorze . jesli ustawimy w menu dynamiczne zmiany ambi to kazda z nich w szybkim tepie zmienia odcienie wedlug wyswietlanego materiału wideo ..
jesli ustawimy na relax to zmiany sa niezauwazalne i mamy jakby jednen odcien po lewej jeden po prawej i dwa u gory ale zblizone barwowo do siebie takie relaxacyjne ustawienie
osobiscie nie wyobazam sobie innego ustawienia jak max podswietlone i max rozdzielone . przy szybkich scenach cala sciana tworzy mega szeroka scene video a nie slimaczenie w zmianach kolorów
polecam obejrzec na youtube probke filmu animowanego ODLOT ( wpisac 6877 ) i wszystko na temat .
P.S. mój tv jest w serwisie bo sie wylaczał i wlaczal w odpowiedzi dostałem informacje,że będa nowe softy w ciagu miesiaca . ja juz mam wgrany nowy przez technika serwisu ( ktorego nie ma jeszcze na stronie philips) i ma wyjść jeszcze nastepny niedługo . mam nadzieje ze w tym tygodniu wróci do mnie i dam znać co sie poprawiło a co popsuło
pilot w tv 6877 ma klawaiture jak w modelu 9007 czyli aluminium szczotkowane i tyl klawiatury czarne tworzywo bardzo dobre materiały - posiada zyroskop do zmiany polozenia gora dół - i nie posiada pointera ala magic z lg. tylko ta funkcja jest w 8007 i 9007 .
dziękuję za informacjezmniejszenie dynamiczności Ambilight zmniejsza intensywność kolorów, są po prostu wyblakłe
czy można gdzieś dostać pfl6877k w 47 calach
Na mm i saturn nie licz. Nie mają umowy z Philipsem i jedyne modele jakie są dostępne to najtańsze 32' i monitory.Poki co, tylko za granica. Za czorta nie rozumiem tej sytuacji ze 42 jest a 47 juz nie. Podobnie jak zastanawia mnie fakt ze mimo ze sprzet niejako juz od ponad miesiaca jest dostepny u nas na rynku a jakos w mm/saturnach czy euro ani widu.
Z informacji o nowej serii PFL6XY8 na 2013 wynika, że PFL6877 jest takim protoplastą nowej serii ,
jako pierwszy dostał pilot z klawiaturą ... i dlatego też zamówiłem
proszę więc napiszcie jak się Wasze "cudeńka" sprawują
- na forum odnośnie 6007 jest więcej wypowiedzi - więcej ludzi "narzeka"
a tu na 6877 rozumiem, że jak dobre to nikt nie pisze tylko ogląda TV
- czy pilot działa okay, tzn czy TV reaguje na niego cały czas,
- czy Tv resetujecie czasami, bo inaczej nie da rady ...
- jak obraz, tzn czy są artefakty i smużenie na ulepszaczach,
- napisy z usb tylko z SRT ?
- czy zapamiętuje ustawienia sieci ?
takie minusy znalazłem na formu philipsa, jeśli na coś jeszcze zwrócić uwagę to dajcie znać.
Oczywiście kupiłem (świadomie -no może po paru piwkach) nie po to aby oddać,
tylko być zadowolonym użytkownikiem, więc piszcie prawdę, ale nie straszcie