Witam , właśnie dziś stałem się posiadaczem tego tv , ogólne wrażenia ok ,jak dla mnie obraz HD (Blu-Ray ,MKV) rewelacja a był to dla mnie priorytet , ambilight szału w sumie nie robi , jak dla mnie oczywiście , może to wina czarnej ściany . Menu rzeczywiście zamula lekko , kompletnie mi to nie przeszkadza ,może będzie lepiej w najnowszym sofcie bo jak na razie nie aktualizowałem . Jeśli chodzi o matryce , to akurat trafił mi się model z niezbyt równomiernie podświetloną . Na czarnym tle widać duże jasne pasy , z prawej strony ekranu i jasna plama w prawym dolnym rogu ,póki co w filmach tego nie zauważyłem wiec mi to nie przeszkadza , oby tak pozostało . Kanały z kablówki znalazł bez problemu , PS3 śmiga dobrze i tu mam pytanko czy jest jakieś ustawienie fabryczne obrazu w tv typowo dla gier ? bo jak na razie nie wychwyciłem . Jak dla mnie obraz fabryczny w stylach ,film, naturalny itp. jest już w miarę ustawiony zbytnio nie musiałem kombinować z ustawieniami , niestety tylko chwile się nim pobawiłem i myślę że po paru tygodniach i kombinacjach obraz będzie jeszcze lepszy, nawet w SD bo jak na razie to jest w miarę . W miarę może dla mnie , dlatego bo głównie oglądam blu ray i mkv wiec pewnie w każdym tv sygnał SD będzie dla mnie znośny , za to kanały cyfrowe z kablówki (bez dekodera) wyglądają super .Jak dla mnie osobiście fajnie by było gdyby poprawili coś z HDNM , mi teatr kompletnie nie przeszkadza ,nawet podoba mi się , ale niestety przy włączonym HDNM są artefakty i to czasami konkretne . Jeden mały kłopot jak na razie , to TVN24 HD w którym występuje konkretna pikselioza od czasu do czasu , ale to chyba wina nasze sieci kablowej nie telewizora i coś z odbiorem tego kanału bo w innych nie ma z tym problemu . Martwi mnie tylko to podświetlenie matrycy , jak na razie nie przeszkadza to w oglądaniu , ale dopiero oglądałem kilkanaście minut więc nie wiem jak będzie z tym dalej . Sieci nie miałem okazji przetestować jak i 3D , w każdym bądź razie mogę stwierdzić że to trafny zakup , obraz w HD bajka a na tym mi najbardziej zależało , jedyny minus , jak na razie pewnie
to podświetlenie matrycy , tyle mogę od siebie dodać na temat 47PFL6007K