Najwyraźniej masz problem...
JA nie spotkałem ani jednej osoby, która by nie była zachwycona tym 3D.
Demka 3D z YT sobie ściągnij i sprawdź, chociażby ten:
LG 3D DEMO Global (yt3d:enable=true) - YouTube od 1:30, jeżeli piach nie zabrudzi Ci pokoju, to masz coś ze wzrokiem (bez urazy)
witam, przy wyłączonym tv jak nacisne przycisk ambilight dioda gaśnie i po dłuższej chwili się z powrotem zapala i po tym dopiero się włącza funkcja lounge light... czy Wy też tak macie?
to lounge light niby fajny bajer ale czemu to się tak długo włącza i czemu w taki dziwny sposób?
Chyba nie bardzo rozumiem ...
Komp z mkv dts -->HDMI-->TV-->optyk-->amplituner-->5.1 kolumny audio
czy TV poda dalej dts na amplituner bo amplituner nie ma hdmi a komp nie ma optyka.
Powiedzcie mi panowie , jak najlepiej zamontować TV na ścianie żeby był najlepszy efekt ambilight ? mam około 13 cm od ściany i zbytnio efektu niema . U mnie ambilight pada tylko trochę na ścianę za tv , za to mocno świeci na ściany boczne , ściana za tv jest czarna , może przybliżenie tv do ściany coś zmieni ? Z góry dzięki za pomoc
Czy posiadacie może aplikacje: Twitter, Vimeo, Dailymotion w NetTV w pfl6007 ? Nie posiadam tych aplikacji pomimo najnowszego firmwaru, a w innym wątku użytkownik "siamer" stwierdził że je posiada w pfl5507. Mógłby ktoś potwierdzić te wiadomość?
Z zestawienie NetTV wynika że aplikacje te powinny być w telewizorach z 2012 roku:
http://www.supportforum.philips.com/en/attachment.php?attachmentid=1345
Wg, mnie zmieni niewiele, czerń "chłonie" światło. U mnie tv wisi na tle turkusowej ściany i pomimo doboru koloru w menu tv efekt jest taki sobie. Wcześniej stał kilka dni na tle jasnoszarej ściany i efekt był rewelacyjny pomimo większej odległości od ściany niż teraz kiedy wisi.
Dzięki , też tak myślałem ale wolałem się upewnić bo ściągać mi się go już zbytnio nie chce , może kiedyś zmienię kolor ,ale póki co za bardzo się namęczyłem by uzyskać taką czerń na ścianie , więc ambilight musi poczekać do następnego remontu . Za to super świeci na boczne ściany w kolorze białym , choć jeden plus
Witam,
ambi tak ma, to nie jest zwykła lampka on/ off coś tam musi się załączyć, a Philips demonem prędkości nie jest.
Czy posiadacie może aplikacje...
Witam,Aktualnie nie posiadam w ogóle Net TV :-//
Przestał działać (komunikat: nie znaleziono serwera Philips*)
Restarty nic nie dają. Połączenie z WiFi jest bo korzystam z aplikacji na smartfona.
Dodatkowo serwis czy też helpdesk wykazał się wyjątkową ignorancją bo moje zgłoszenie telefoniczne zostało zagubione i po kilku dniach dzwoniąc się dowiedzieć na czym stanęło dowiedziałem się, że mojego zgłoszenia nie ma w systemie. Dziwne, bo podawałem pełne dane.
No nic, sprawę załatwiam ponownie już teraz mailowo.
Mam nadzieje, że coś poradzą bo rzekomo takie sprawy naprawiają zdalnie łącząc się z TV przez neta. Hę?
* dodatkowo po wyjściu z komunikatu, TV nie reaguje na inne działania z poziomu pilota tj. opcje itd.
Ogólnie ubolewam nad testerami softu (byli w ogóle??) zanim TV/aktualizacja trafia do klientów. Jest dużo błędów, sam bym chętnie usiadł i po kolei je ponaprawiał :-//
Albo niech zrobią opensource i z głowy.
Właśnie zepsuł mi się TV podczas oglądania filmu.
Padły wszystkie porty HDMI
Choroba , coraz gorzej i jak tu wejść w coś sensownego 3D !!!
Od 2005 roku Philipsa LCD model mam i jeden odsprzedany (chyba do dziś ok) i drugi już prawie 4 latka.
Tutaj widać kryzys i oszczędności i taka dygresja ;
Jak można w modelach serii 7, 8, 9 nie zastosować matrycy IPS - no nie rozumiem !!
Pozdr.