Grzegorz75
New member
OK, dzięki, ciekawe że cenowo te modele się już zrównały w niektórych sklepach 6057 jest tańszy o dziwo.
Ponawiam pytanie
Witam, jestem również szczęśliwym użytkownikiem tego telewizorka od paru dni... mam do was parę pytań:
1. Jaki materiał 3D lepiej na nim wygląda, nie chodzi mi o rozdzielczość, ale o efekt 3D tak więc SideBySide czy Over-Under?
2. W TV czytając instrukcję obsługi dopatrzyłem się funkcji która nazywa się " Wrażenia 3D ", jest tam napisane że można je zwiększać, zmniejszać itd oraz że powinna znajdować się w Ustawieniach... ciekawe, tyle że takowej funkcji mój TV nie posiada? Wy ją macie?
Na początku myślałem że może coś im się pokręciło i w ten sposób określili funkcję " Głębi 3D " jednak tak nie jest dlatego że ta funkcja jest również opisana osobno...
Pzdr
SDman zastanawiałem się sporo. Założyłem nawet wątek z prośba o pomoc. Twoje zdanie "więc nie ma wyboru" przemawia za 6007 ką?
http://www.hdtv.com.pl/forum/3d-tv/95487-zakup-tv-55-a.html
Jakby ktoś jeszcze chciał doradzić to byłbym wdzięczny. Czy więcej czytam tym więcej mam pytań co do każdego z tych TV.
Przed chwilą odpakowałem ten TV, czekam aż się rozgrzeje po podróży.
Panowie jak jest z bajerem Dual View Gaming ? Jak to działa w połączeniu z okularami w zestawie?
Kiki, te badziewne 4 szt. dołączone do tv nijak mają się do tych ze zdjęcia w Twoim teście...
Jaki player 1/2? Ten system był jedną z przyczyn które przechyliły szalę na korzyść zakupu Philipsiaka.
Naopowiadałem moim małoletnim synom, że będzie fajna frajda z wspólnej gry na tym tv z użyciem Dual View Gaming. Muszę doinwestować w przeznaczone do tego okulary?
Jeśli tak, to wypadało dopisać to w teście. Do ceny tv dołożyłbym koszt 2x "porządne" okulary i przemyślałbym zakup jeszcze raz. Ten aspekt mnie rozczarował, na razie...
Pozdrawiam
Z TYm DUAL GAMING jest wszytsko ok tylko...TRZEBA PRZEŁOZYC SZKŁA DWA PRAWE I DWA LEWE ZEBY MOZNA BYŁO GRAC WE 2 I WIDZIEC SWOJ OBRAZ...ALE OCZYWISCIE NIGDZIE NIE JEST TO NAPISANE I DRUGA SPRAWA TO TAKA ZE TE OKULARY W ZESTAWIE NIE SA DOSTOSOWANE DO PRZEKŁADANIA TYCH SZKIŁEK I JA SWOJE PRZYKLEIŁEM NA TASME...I TRZECIA SPRAWA ZE TAKIE GRANIE JEST DO DU.Y BO W WIEKSZOSCI GIER OBRAZ JEST DZIWNIE ROZCIAGNIETY. MOJE DOSWIADCZENIA Z XBOXEM
MARKETING
Para okularów w Cinema City kosztuje 3pln za sztukę..... Trzeba tylko przekładkę zrobić.
-z innej beczki. Coś mnie podkusiło i zaktualizowałem soft w swoim TV. Teraz na dynamicznym podświetleniu mam czasami dziwne błyskające poziome pasy w środkowej części ekranu. Czy ktoś z bardziej doświadczonych użytkowników mógłby podlinkować najbardziej rozsądny firmware do tego TV...?
Pytanie do Kikiego: co to za model okularów? (są w teście na pierwszej stronie)
na pewno nie są to PTA436/00, bo one wyglądają tak, czyli podobne są do tych zwykłych
http://rikcomp***/shop/catalog/goodsfoto/original/200000/72264597.jpg
OK, mam pytanie odnośnie downgrade'u softu. Gdzie znaleźć dowolną wersję softu do ściągnęcia, gdyż obecna błyska mi ledami po oczach na aktywnym podświetlaniu... Poziome pasy rozbłysków przy aktywnym podświetlaniu " najlepszy obraz " w okolicach środka obrazu
-byłbym wdzięczny za konkret linka!