stary i mało waży, kto zarykuje upgrade?
Zainstalowałem toto jakieś dwa fw do tyłu.
Telewizor, po każdej aktualizacji FW informuje o konieczności wyciągnięcia wtyczki z kontaktu. Myślałem, że to błąd, a to oprogramowanie ("Instrukcja obsługi aktualizacji oprogramowania") ma przywrócić właściwy komunikat, czyli tak jak jest to opisane w podręcznikach, w serwisie i na forach filipsa.
Lipa. Ten plik podmienia tylko numerki (na wyższe, chyba o dwa) wbudowanej pomocy na UMv 3139 137 05335 (Instrukcja obsługi->Dane techniczne telewizora->Wymiary i waga - tu trzeba przewinąć na sam dół)
Na gwizdku trzeba utworzyć katalog Upgrades i do niego wkopiować plik z zipa, potem Lokalna rozbudowa. Telewizor pluł się, że mam zainstalowaną nowszą wersję co było nieprawdą. Nie bardzo wiem po co wisi toto na stronie. Być może do helpu weszły wpisy o TPVision.
Na działanie TV nie ma to żadnego wpływu, nie zmieniły się komunikaty przy aktualizacji, dalej trzeba wyciągać kabel z prądu, nie zniknął nawet durny komunikat po naciśnięciu niebieskiego przycisku - Nie ma żadnej pomocy do tego nowego tematu... itd.