@kriswas - jak testy ? Bo widzę, że można ten TV wyrwać za 2.5k spokojnie.
Witam i zgodnie z obietnicą podzielę się z Wami swoimi subiektywnymi odczuciami po spokojnym przetestowaniu modelu 46PFL5507 K/12. Niestety nie miałem możliwości rejestrowania foto, gdyż nie posiadam odpowiedniego sprzętu, poza tym ten sposób udowadniania czegokolwiek mnie nie przekonuje. Egzemplarz oczywiście bez kalibracji, wyjęty prosto z kartonu. Aktualizacja softu na ten z 3 maja 2012. Testowałem następujące elementy:
1.OBRAZ - pod względem ekspozycji obrazu z tunera TVSat Dreambox DM8000 z image Merlin3, zarejestrowane na HDD tunera. Materiał obejmował programy HD różnych nadawców, które selekcjonowałem pod względem jakości / bitrade / nadawania, SD z TV Sat oraz DVB-T.
2.MULTIMEDIA - pod względem, co może, a co nie ten TV.
3.WiFi - w sklepie stałe łącze 2 Mb/s neostrada.
Moje wrażenie odnośnie jakości obrazu:
Ogólnie mogę z czystym sumieniem podpisać się pod wszystkimi stwierdzeniemi z testu kikiego, nie ma sensu się powtarzać. Obraz w zależności od podanego sygnału/źródła (z tunera TVSat: sygnał SD, HD i DVB-T) mnie jako użtkownika topowego modelu sprzed 2,5 roku Philipsa PFL 9704 H/12, wpędził w kompleksy
. Za 3599 zł to jest to. Niestety nie dane mi było zobaczyć 3D z prozaicznej przyczyny: w sklepie nie było okularów do tego modelu! "W RTVEuroAGD nie lubią Philipsów" - podsumowanie p.kierownika :niewiem:.
k:Na szczególne podkreślenie zasługują kąty boczne, nie zauważyłem utraty jakości koloru (w moim TV jest to zdecydowanie duża przypadłość). BTW w ogródku Samsunga stały obok siebie 46" ES8000 i D8000 i tu moje zdziwienie, w obu oglądając pod kątem zauważalna utrata jakości obrazu /bladość/, a co najdziwniejsze w nowym modelu znacznie bardziej widoczna, na tym samym materiale, ale to tak na marginesie.
Multimedia.
Ponownie potwierdzam wszystkie konkluzje z testu, ale dodam dwie zasadnicze, o których producent się niezająknął nawet:
ten TV nie czyta żadnych plików tekstowych z USB, żadnych! Przynajmniej mi nie udało się ich "odpalić", ani na avi, ani na mkv. Przy użyciu DLNA nie sprawdzałem. Na wyżej wspomnianych Samsungach 0 problemów. A przy odtwarzaniu materiałów z rozszerzeniem .mkv z audio DTS - CISZA!!! tylko komunikat:
"AUDIO ten format nieobsługiwany". Całkowita dyskredytacja.
WiFi.
Przy takim łączu jak podałem działanie NET TV i samego netu bez uwag. Działanie przeglądarki podobne jak w innych modelach Philipsa, czyli nie za szybko. Wracając do przypadku kol.Since z WiFi, wydaje mi się, że była to przypadłość konkretnego egzemplarza.
Podsumowanie:
Philips, jeżeli ma Ci służyć jako tylko TV do ogladania, to jest to dobry wybór. Philips, jako Centrum Medialnej Rozrywki w Domu, to niestety, ale pomyłka. Pozostaje zakup odtwarzacza sieciowego. Firma nadal nie docenia zjawiska multimedialności, co musi zastanawiać.
Z ostatniej chwili, promocyjna oferta sklepu internetowego euro, którą zauważyłem w trakcie pisania postu
TUTAJ