no i stało się, oto moje kilka słów na temat tego TV. użytkuję go od tygodnia i mogę śmiało powiedzieć że warto było zainwestować 3500 z okularami

zaraz po uruchomieniu obraz jaki ukazał się moim oczom był tragiczny, no ale od czego jest forum

poszukałem, poszperałem i pogrzebałem w ustawieniach choc trwało to 3 dni i moim oczom ukazała się BAJKA

46`` oglądam z odległości 2.3m, ekran jaki posiada ten TV to półmat. nie sprawdzałem nr seryjnych, kodów bo szczerze mówiąc nie interesuje mnie to) do TV podłączony jest tuner N-BOX, SAMSUNG BD C6800 i ASUS O`PLAY. jakość obrazu z tych dwóch ostatnich urządzeń jest niesamowita. niestety podczas wieczornego oglądania uwidacznia się niezbyt mocne ale widoczne podświetlanie matrycy

jest ono prawie niewidoczne podczas oglądania filmów

jeszcze raz wspomnę że po korekcie w ustawieniach obraz HD jest wyśmienity. dalej wspomnę o programach HD z satelity. obraz z kanałów HD również prezentuje się świetnie choć nie zawsze. ten TV dość mocno obnaża niedoskonałości nadawanych kanałów HD (TVP2HD, AXN HD, POLSAT HD...) zaś obraz SD mimo skalowania niestety dość mocno mnie zawiódł. kolejna rzecz jaka omówię to 3D. filmy z BD3D prezentują się fenomenalnie, testowane na filmach TITANIC 3D, AVATAR, LORAX, PROMETEUSZ i AVENGERS. praktycznie nie widoczny CROSSTALK

głębia b.dobra teraz kolej na SBS, OU... niestety tu dużym minusem jest brak automatycznego przełączania TV w stan 3D JAK MA TO MIEJSCE NA BLU-RAY3D. kolejną rzeczą jaką ten PHILIPS nie wybacza to 3D SBS, OU.. z niskim bitrate, wtedy dośc mocno uwidacznia się crosstalk jak również minimalne przycięcia obrazu. kąty znakomite kolejny minus to okulary. niestety osoby noszące na co dzień okulary tzn JA model 507 jest dość niewygodny. czas na dźwiek, indnych zachwyca innych nie, ja należę do tej drugiej grupy. powiem krótko: szału nie ma

na koniec kilka słów na temat SMART. wiele razy juz wspominałem że nie należę do zwolenników tego typu aplikacji choć jest jedna która mi się spodobała a mowa tu o TUNEIN czyli radio internetowe. mogę śmiało powiedzieć że to jedyny gadżet jaki mi sie podoba. to na tyle jeśli chodzi o moje krótkie doświadczenie z tym TV. myslę ze niedługo napiszę jeszcze troszkę o moich spostrzeżeniach.