Wczoraj bawiłem się tym telewizorkiem do późnej godziny wiec mogę napisać co nieco. Po rozpakowaniu tv w salonie pierwszy rzut ok i o matko jakie to małe (obok stoi Panasonic P50S20) lecz po przeniesieniu go do 16-sto metrowego pokoju jest idealnie nie za małe i nie za duże. Pierwsze uruchomienie i wita nas logo PHILIPSA (które wcale nie przeszkadza przy każdym uruchomieniu, przynajmniej wiemy że tv pracuje. Miałem styczność z TV który nic nie wyświetlał podczas uruchamiania a załączał się dosyć długo i nie wiadomo czy to to chodzi czy nie
) Na start ustawienia ekranu i wyszukanie cyfrowej telewizji naziemnej, następnie tv pyta się nas czy mamy dostęp do internetu (bezprzewodowy czy przewodowy) Przez te procesy przebiega się szybko i gładko. Od razu sprawdziłem wersje oprogramowanie- 0.79 więc postanowiłem wgrać najnowszą 0.91. Od razu zauważyłem szybsze uruchamianie się telewizora. Co do płynności smart TV i ogólnie telewizora nastawiłem się że będzie się mulić jednak moje obawy okazały się bezpodstawne, może i nie chodzi najszybciej ale nie aż tak żeby dostać nerwicy
Ustawienia obrazu w menu także mogły by się szybciej troszkę animować no ale cóż jest jak jest. Tak jak mówiłem nie jest tak jak piszą co niektórzy. Obraz bez kalibracji dobry. Wszystkie funkcje w smartTV łączą się z internetem bez problemowo (10mb internet) aha i żeby nie było pytań telewizorek łączy się za pomocą wifi. Głośniki naprawdę rewelacja, w tych tv które posiadam nie mają do nich żadnego startu. Tryb 3D też naprawdę świetny, nic nie migotało. Podczas oglądania z telewizora wydostało się parę trzasków i ukazały sie moim oczom po prawej i lewej stronie, tuż przy ramce jaśniejsze podświetlenie w nocy widać dzisiaj na dniu nie jest to widoczne aż tak chyba że sprzyja temu wyświetlany obraz.
Sumując jak narazie minusem jest to nierówne podświetlenie.