w instalacji kanałów mam wybór -Antena(DVB-T) i Kabel(DVB-C),np na tv7 jest głos gdy zaznacze Kabel(DVB-C),a niema przy Antena(DVB-T),na tvp1 niema głosu przy obu opcjach
Ktoś tu miał podobny problem do Twojego i okazało się że wina była po stronie dekodera od kablówki. Technicy wymienili dekoder, czy też oprogramowanie - nie pamiętam dokładnie. Czy było to w tym wątku, czy innym z Philipsa też nie pamiętam - spróbuj poszukać a najlepiej skontaktuj się z kablówką, zgłoś problem i zobacz co powiedzą.
Pozdrawiam
Mam mały problem. Zakupiony telewizor z tematu oraz ampli Pionner VSX-422. Dekoder telewizji UPC. Podłączyłem dekoder do ampli kablem HDMI oraz ampli do telewizora również kablem HDMI. Jednak w takim wypadku obraz jest w jak najlepszym porządku natomiast nie ma dźwięku jeżeli chcę oglądać i słuchać telewizję przez kolumny.
Bawił się już ktoś w opcjach tego telewizora razem z ampli? Mógłby ktoś poradzić? Czy bez kabla optycznego do samego dźwięku się nie obejdzie?
Nie ma takiej funkcji,próbowałem róznych opcji ustwień,z wszystkimi wyłączonymi i włączonymi polepszaczami i nic to nie daje.Dzieje sie tak na kanałach SD i HD!Jeśli jest taka funkcja dynamic backlight to spróbuj ją wyłączyć.
Na dvb-t i na n-ce ,najbardziej widoczne jest to na bardzo czarnych włosach wyswietlanych na tv,kolor czarny rozpływa sie jakby troche na nieowłosiona skórę twarzy.
Praktycznie byłem zdecydowany na 55PFL5507, ale żeby uniknąć niespodzianek zamówiłem sobie prezentację tv do domu. Prezentowana była jeszcze plazma Panasonic 50" ST50 i lcd Shart 52" LE830.
Napiszę krótko: po postawieniu obok siebie Philipsa i Panasonica, i podłączeniu ich do mojego sygnału (naziemna cyfrówka UPC) zarówno na kanałach SD jak i HD Panasonic wygrywał zdecydowanie.
Pozdrawiam
Próbowałem wszystkich możliwych kombinacji i nic to nie pomaga.Sprobuj zmienic tryb wyswietlanego obrazu na np. standardowy.
Wylacz takze menu w ktorym jest optymalny obraz, optymalne zasilanie (jesli dobrze pamietam) plus oczywiscie wszytkie cuda z hd pixel plus czy jak to sie zwie u philipsa (kontrast dynamiczni tez na off).
Daj znac czy cokolwiek sie zmienilo.