Witam ponownie!
Posiadam 40tkę i bawiłem się nią tylko 1 wieczór, więc jeszcze nie wszystko rozgryzłem, ale...
- podświetlenie jest idealne, aż przyjemnie spojrzeć... a gostek chciał mi wcisnąć w 1 sklepie samsunga za 5k z całym niebieskim rogiem tłumacząc, że czego to ja oczekuję po tak niskiej półce cenowej...
- clouding - niczego takiego nie zauważyłem,
- czerń - cudo... mam monitor IPS w domu, a zwykłe TNki w pracy, więc wiem o czym mówię... nie jest szaro, nie jest niebiesko, jest po prostu czarno,
- mat matryca - bomba! kolega wziął 46" i twierdził, że mu bez różnicy czy mat, ale teraz jest BARDZO zadowolony; nic się nie odbija,
- dźwięk - po włączeniu "surround" jest naprawdę fajnie, nie wiem o co chodzi... nie mam może słuchu idealnego, ale lubię głośno posłuchać i nie widzę naprawdę problemu...
Oczywiście napisów nie widzi... to największy ból...
Sprawdziłem Mezzmo i Serviio - działają, jest ok.
Podłączyłem Fergusa 150DVD jest ok, napisy też, ale obramowanie kiepskie, ale to już przeczytałem parę stron wcześniej co zmienić. TV z powrotem w pudełku, czeka na przeprowadzkę.
Aaa... jest opcja by bawić się kolorami składowymi? Bo w trakcie krótkiej zabawy tym TV to widziałem tylko opcje odpowiedzialne za rodzaj "scenerii" i ew. jasność itd.