Pc

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Teraz sprawdziłem.To wina Firefox,który pokazuje ten filmik w max 1080p 60 FPS (nawet nie ma do wyboru zwykłego 4K...).
Zaś na Chrome śmiga w 4K 60 FPS,ale jakiś czas temu mi nie chciało działać..
Ważne że już śmiga,dzięki ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Sarge zrobił podsumowanie swoich 10 najlepszych gierek z 2015r i co ciekawe,połowa z nich nie ukazała się na PC :

[youtube]H_A0QFoe4_I[/youtube]

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dokladnie, 10h to aż nadto. Jutro kupie :)

Edit:
Kupione, ściągam, testuje, zdaje relacje.

nfs.jpg

Edit2:

Pograne. Nie mój świat, nie moja bajka.
To nawet nie ociera się o realizm prowadzenia z GTA5, absolutnie, mimo, że GTA symulacją żadną nie jest, to trzeba mieć nie lada umiejętności aby kończyć w pierwszej trójce. Sterowanie jest o wiele bardziej precyzyjne, a każdy ruch trzeba przemyśleć.
Tutaj gaz do dechy i cała na przód. Trudno nazwać to sterowaniem, ale jak ktoś lubi taką zabawę, to będzie zadowolony.
Sterowanie motorówką w GTA jest bardziej realistyczne jak tutaj i to nie żart.
Mnie to irytuję, a nie bawi.
Graficznie bardzo przyzwoicie, filmowo. Mi się podoba taki styl, ale mało detali. Auta dobrze brzmią.
Jak dla mnie za dużo cut scenek, ale to początek i chyba już koniec przygody.
Tyle z mojej strony.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Oooo,dopiero przed chwilą zauważyłem te edity...:)

NFS zazwyczaj był arcade'owy...no może "Shift",trochę bardziej poszedł w stronę symulacji...
Jak dla mnie,z obejrzanych filmików,ten nowy NFS,to taki "Underground",który także był maksymalnie nierealny jeśli chodzi o prowadzenie...jednak sporo się w niego zagrywałem :)
Pamiętam zajawkę tymi nocnymi,nielegalnymi wyścigami,fajną muzyczką oraz tuningiem,przy którym spędzałem chyba więcej czasu,niż na samych potyczkach...:)
No ale to było dawno temu...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tak, NFS zawsze był arcadowy, ale bywało, że sprawiał kupę radochy, a tutaj męczy. Przynajmniej mnie.
Niemal fotorealistyczna grafika (chociaż brakuje detali), a sterowanie w mojej ocenie irytujące.
Była kiedyś taka seria (na Xb) PGR, latało się driftem i dostawało kudosy, typowa arcadówka z elementami jakiejś tam symulacji.
Radochy było co nie miara i gdyby w tym kierunku poszedł nowy NFS, to słowa bym nie powiedział, a tak? Zmarnowany potencjał.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Na filmikach z najnowszego NFS,zauważyłem także,że kamera przy gwałtowniejszym skręcaniu auta,jakby za nim nie nadąrzała i przez jakiś czas pokazuje samochód z boku...
Pewnie to zamierzony efekt...ale czy dobry ?
To co Armanig,już koniec przygody ? :)
No ale czyba 15 zł za zaspokojenie ciekawości,to nie tak bardzo dużo...? :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Na kamere nie zwróciłem uwagi, a to chyba najmniejszy problem.
Zobacz jak wychyla się kamera w GTA, a fun z prowadzenia niesamowity.
Każdy krawężnik, dziura, górka ma wpływ na prowadzenie auta.
Na filmikach NFS jeszcze jakoś wygląda, ale w naturze prowadzenie nie do zaakceptowania. Największą bolączką jest reakcja aut na pada.
Te auta żyją własnym życiem, trudno coś zaplanować.
Także koniec przygody, ale warto było się przekonać ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Widzę, że podupadł nam wątek pecetowy.
Piramida przerzucił się na konsole (blehehe), a ja tym czasem ciężko pracuje wożąc towary ;)

Dzisiaj mega zlot kierowców i ponad godzinna trasa po europie ;)

Nie ma strzelania, bicia, wybuchów... za to wirtualna podróż po górzystych wąskich terenach w miłym towarzystwie.
Za to właśnie lubię PC, miła odskocznia po niemal rocznej przerwie.

Spotkanie kilkudziesięciu graczy na parkingu:

2014_09_09_00013.jpg

20160528135830_1a.jpg

20160528135934_1a.jpg

Do góry