Pc

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
W każdej jednej grze sprawdzam multi i testuje, tak gdzieś w 1/3 pozycji zostaje na dłużej (czyli od kilku dni, do kilku lat).
Rekordzistą chyba będzie COD, potem może (ze znajomym) GTA4, a ostatnio GTA5.
Na Xb był to jeszcze PGR, pamiętam, że sporo tam zeszło.
COD'a też na konsoli opanowałem do perfekcji, było też sporo Fify, czy bijatyk. W SimCity natomiast, to już była czysta wymiana dobrodziejstw.
Jeszcze pare miesięcy katowałem Euro Truck Simulator 2 (online), całkiem nie dawno. Było też sporo Army, czy swojego czasu areny w Dirt Showdown.
Sniper Elite 3 też w sieci się trochę pograło.
Pomijam już Kłejki i inne z czasów gdzie jeszcze nie było gimbazy.
Generalnie jak pojawił się online, to testuje wszystko, a pomyśleć, że kiedyś się wynajmowało kafejkę internetową i ciupało do rana ;)

Obecnie na tapecie jest GENIALNY i wiele lat oczekiwany tytuł pt. DIRT Rally, zastanawiam się czy nie zbudować stanowiska.
Zresztą wystarczy luknąć, interesuję mnie też ta kierownica:

[youtube]m-gXRr8yT_4[/youtube]

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Od lat tu piszę, że szuter wszelkiej maści to mój konik.
10 lat czekałem na taką grę.
Gimbaza ze swoimi Kenami Blockami poległa, w końcu coś dla simgraczy, bez tego całego kolorowego blichtru.
Codemaster zrobił piękny ukłon dla graczy, oby tego nie skiepścili w finalnej wersji, bo już są głosy "że za trudno".

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Kurde,po tych Twoich dzisiejszych wpisach tu,już wiem że będę się bał z Tobą zagrać w "GTA V" po sieci...:-D:mrgreen::p;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Jest zapowiedź :

https://www.youtube.com/watch?v=ybZ...-google&hl=pl&gl=PL&persist_app=1&app=desktop

Trailerek bardzo fajny :)
Twórcy zapowiadają powrót do starych klimatów serii,nielegalne wyścigi,które najlepiej smakują w nocy,otwarty świat oraz ogromne możliwości modyfikacji...
Czyżby odnowiony "Underground" ?
Mi osobiście "Underground 1 i 2" podobały się najbardziej z całej serii.Po nocach grałem :)
Mogliby wrócić do tego klimatu i wykonać dobrze robotę :)

autoklasyka

New member
Dla mnie również Underground 2 to najlepszy NFS, masę czasu przy nim spędziłem na pc. W jedynkę nie grałem.

Fajnie, że powracaą do klimatów nielegalnych wyścigów, otwartego miasta i nocy ale nie będzie to underground 3, jakis czas temu po kolejnych błaganach fanów o 3 część, wypowiedzieli się twórcy, że w obecnych czasach zrobienie 3 części byłoby bardzo kosztowne i czasochłonne i tylko kilkumilionowa sprzedaż byłaby opłacalna.

Dziwne tłumaczenie moim zdaniem ale nic to.

Czuję, że ta część będzie mocna. Ogólnie lubię need for speedy. Niektóre części były słabsze ale ogólnie fajna seria no i ten pokaz fur :)

Hot pursuit 2 i most wanted też bardzo lubiłem i carbon był fajny, wyścigi górskie.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Kupiłem Project Cars, tu aż się prosi o kierownice.
Graficznie bardzo fajnie, jeżeli chodzi o model jazdy również bez zastrzeżeń.
Sporo ustawień, ale na padzie to nie gra.
Można, ale jak widzę tych typków co wyprawiają na kółku to zwyczajnie nie mam ochoty się męczyć padem.
Jeżeli chodzi o odgłosy ryczących maszyn, to POEZJA 10/10.
Świetne również replaye.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Jednak zdecydowanie łatwiej się prowadzi niż "Assetto Corsa".
"Dirt Rally" w porównaniu z tymi dwoma jak się prowadzi ? :wink:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja lubię się ślizgać, więc wybieram Dirt Rally. Momentami ultrarealistyczna grafika, w sensie: jak w realu. Stonowane kolory, momentami wręcz trudno rozróżnić, czy mamy do czynienia z grą, czy relacją z EuroSportu.
Model jazdy też, a raczej przede wszystkim rewelacyjny. Nie mam mowy o podziwianiu widoczków, trudna wymagająca gra. To lubię ;)

Project Cars to asfalt, w singlu w z łatwością znalazłem się w czołówce (za pierwszym podejściem), gorzej z czasami online, ale większość tych kozaków śmiga na kierownicy, więc nie ma co porównywac, ale model jazdy zapowiada się świetnie. Głównie jezdziłem starym Mesiem 6.8 AMG na trasie Willow Springs, świetna do boczków.

SNES

New member
Jednak zdecydowanie łatwiej się prowadzi niż "Assetto Corsa".
"Dirt Rally" w porównaniu z tymi dwoma jak się prowadzi ? :wink:

Bo Assetto Corsa to rasowy symulator pokroju iracing, rfactor itp. = bez kierownicy nie ma gry.

Project Cars to taki symulator dla mas. Duchowy shift 3, w końcu od tych samych twórców. Dobra gra ale profil sterowania zrobili wyłącznie pod kierownice, na padach jest skopany niezależnie od platformy. To samo było kiedyś z colinem 4, komfortowa gra wyłącznie na kółku. Mają coś poprawić w łatce.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ja lubię się ślizgać, więc wybieram Dirt Rally. Momentami ultrarealistyczna grafika, w sensie: jak w realu. Stonowane kolory, momentami wręcz trudno rozróżnić, czy mamy do czynienia z grą, czy relacją z EuroSportu.
Model jazdy też, a raczej przede wszystkim rewelacyjny. Nie mam mowy o podziwianiu widoczków, trudna wymagająca gra. To lubię :wink:

Project Cars to asfalt, w singlu w z łatwością znalazłem się w czołówce (za pierwszym podejściem), gorzej z czasami online, ale większość tych kozaków śmiga na kierownicy, więc nie ma co porównywac, ale model jazdy zapowiada się świetnie. Głównie jezdziłem starym Mesiem 6.8 AMG na trasie Willow Springs, świetna do boczków.

No tak,ale chodzi mi o to,że nie narzekałeś na granie na padzie w "Dirt Rally",czyli może ta gra nie podchodzi tak bardzo pod symulację jak inne (chyba że po ustawieniach...).
Wrzuciłbyś jakieś screeny,bo ciekawy jestem jak to wygląda :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Umówmy się, to są gry pod kierownice. Na padzie jest również kupe radochy, ale jak widzę co można osiągnąć na kierownicy (wyniki + większa frajda) czyli tzw. panowanie nad autem, to nie trudno sobie wyobrazić jaki bym zrobił pogrom z kółkiem w ręku ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
No właśnie....,nad tymi kierkami taż się zastanawiam,tylko bym musiał je dobrze zamocować...;-)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja bym się mocowaniem nie przejmował, a bardziej ceną ;)
To co mnie interesuje, to już jakieś 2k. Dużo jak na "przystawkę" do pc.

SNES

New member
Co do kierownic to Logitech wraca do gry. We wrześniu ma być premiera G29.

I co najważniejsze wsparcie dla PC/ps4/xboxOne.

Pewnie technicznie nie będzie lepszy tak jak poprzednicy od thrustmastera t500rs/t300rs ale wsparcie wszystkich platform jest niewątpliwą przewagą jak ktoś chce***pograć w gran turismo, forze i assetto.

Cena 350 euro.

•• Kierownica Logitech G29 coraz bliżej debiutu na PC i konsolach?

Kierownica Logitech G29 będzie wspierała konsole? - Aktualności - PlayStation, Xbox, Wii - Portal PSX Extreme

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Nie jestem aż tak zajarany grami jeżdżonymi (chyba że jakiś wpie...dol po drodze,jak w "GTA5" :mrgreen::grin::wink:)

Tysiaka max mógłbym dać...;-)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Mnie interesuje Thrustmaster t500 rs, a już tam mam, że jak sobie coś upatrzę, to nie chce spoglądać niżej ;)
Gdyby kosztowała tysiaka, to już bym gimbusów rozstawiał po kątach w ww. grach ;)

Do góry