Parę szybkich pytań odnośnie "UPC vs. N"

wysio

Member
Bez reklam
Krzysiek, z tą jakością to nie przesadzaj. W UPC jakość obrazu SD czy HD stoi na porównywalnym poziomie. Może jest to kwestia miasta/budynku czy samego dekodera - nie wiem. Jedynie oferta i sprzęt jest bez porównania.

ROMEZ, mam identyczną sytuację, z tym że wymówienie mogę złożyć za dwa tygodnie. Daj znać, jak coś ci zaproponują ;)

kuras1001

New member
Ja złożyłem wymówienie w środe,dzisiaj zadzwoniła do mnie babeczka z UPC.
Zaproponowała mi rabat z 68 zł na 57 przez rok.Poprosiła mnie o zastanowienie
i że jeszcze zadzwoni.Ale i tak wezmę N-ke.

juzeg76

Member
no to napisze kilka uwag co do sprzetu N-ki jak i UPC uzywalem rownoczesnie przez 15 miesiecy na jednym telewizorze samsung LCD . i to bedzie porownanie a nie , ze ktos u szwagra widzial albo u kumpla pol godzinki i sie wypowiada . Otóz jakosc kanałów SD jak i HD jest dla mnie identyczna , nie widac wiekszych róznic , od kiedy UPC zaczelo nadawac kanały TVP 16/9 to tak naprawde wszystko co mnie wkurzlo w jakosci UPC zniknelo . To samo HD w UPC jest na tym samym poziomie . Oczywiscie oceniam co widzialem u siebie na TV jak i instalacji kable po PTK maja ponad 20 lat . Sam dekoder to tu juz Nka bije na glowe UPC , grafika , szybkosc dzialania , EPG , mialem turboddekoder 250GB ,przewijanie kanalow HD nagranych czy tez bufora w N rewelacja w UPC masakra !!!! Z UPC mam Philipsa i nagrywanie 2 programow na raz i ogladanie 3 tego w N nie mialem to dla mnie duzy plus dla UPC .Zawieszanie dekodera N przez 15 miesiecy zawiesil sie raz , w tym samym okresie dekoder z UPC zawiesil sie ze 3-4 razy . Oferty programowej nie oceniam kazdy oglada co lubi ,

kuras1001

New member
Moim zdaniem UPC to porażka ,za 68zł miałem zaledwie 4 kanały HD nawet za Eurosporty w HD chcieli dodatkowej opłaty dziadostwo straszne..W N-ce za 59 zł dają 23 kanały HD, wiele Polskich i full niekodowanych z całego świata. W UPC nie ma nawet Orange sportu i niemieckiego RTL.Walka Adamka Z Kliczko na RTL za darmo w UPC była dodatkowo płatna.
UPC postwiło na internet a na TV lachę kładą ,mają ofertę neta 60 mb +TV za 130 zela wcześniej było 50 mb+TV za 120zł.Ale ta polityka na dobre im nie wyjdzie bo większości ludziom takie kosmiczne prędkości są zupełnie nie potrzebne.Ja mam net 12 mb i w zupełności starcza do komfortowego używania .Ale coraz więcej ludzi posiada telewizory HD i chcą w wysokiej jakości oglądać programy, bo przecież po to są te nowe telewizory.

Ostatnia edycja:

ROMEZ

New member
ehh do dziś nie zadzwonili do mnie z UPC (ich problem) więc ja zadzwoniłem do nich i ... i podpisałem umowę (a raczej moja żona bo ja musiałbym czekać 3 miechy) na internet a tv zakupiłem w e-nce zobaczymy jak będzie się sprawować multiroom umowę mam na 12 miesięcy :) i za tv multiroom + internet 30mb płacił będę 155 w tym monsterbox 1tb i 27 kanałów hd plus hbo na 7 miesięcy i w abonamencie tez kanały npremium

Do góry