no to napisze kilka uwag co do sprzetu N-ki jak i UPC uzywalem rownoczesnie przez 15 miesiecy na jednym telewizorze samsung LCD . i to bedzie porownanie a nie , ze ktos u szwagra widzial albo u kumpla pol godzinki i sie wypowiada . Otóz jakosc kanałów SD jak i HD jest dla mnie identyczna , nie widac wiekszych róznic , od kiedy UPC zaczelo nadawac kanały TVP 16/9 to tak naprawde wszystko co mnie wkurzlo w jakosci UPC zniknelo . To samo HD w UPC jest na tym samym poziomie . Oczywiscie oceniam co widzialem u siebie na TV jak i instalacji kable po PTK maja ponad 20 lat . Sam dekoder to tu juz Nka bije na glowe UPC , grafika , szybkosc dzialania , EPG , mialem turboddekoder 250GB ,przewijanie kanalow HD nagranych czy tez bufora w N rewelacja w UPC masakra !!!! Z UPC mam Philipsa i nagrywanie 2 programow na raz i ogladanie 3 tego w N nie mialem to dla mnie duzy plus dla UPC .Zawieszanie dekodera N przez 15 miesiecy zawiesil sie raz , w tym samym okresie dekoder z UPC zawiesil sie ze 3-4 razy . Oferty programowej nie oceniam kazdy oglada co lubi ,