Panowie - nadchodzi nowy model Philips 47PFL9732D !!!!!!!

Kobe81

New member
Prosze o pomoc. Nie działa mi dźwiek po podłaczeniu Xboxa360 do tv. Przy przełoączeniu kabla na HDTV Co trzeba zrobic aby działało wszystko ok?

pdkl

New member
szpak26051981 napisał:
co do awaryjnosci to opinie sa rozne ,wg . mnie to tak jak w kazdej firmie zdazaja sie egzemplaze wadliwe -jak na razie to nie spotkalem sie z opinia ze cos w nowej serii nawalilo -duzo postow czytam i uwaznie sledze kazda zmianke o tych tv -tu apel do nabywcow jezeli cos zauwazyli jakies wady to prosimy o post w tej sprawie-oczywiscie pomijajac to opoznienie w grach -ktora anuluje sie nowym softem(oficjalnym )pozdrawiam i czekam na opinie szczesliwych i tych mniej zadowolonych z philipsow 9632 i 9732
Nie jestem nabywcą ale czytam fora niemieckie. Na forum http://www.hifi-forum.de/viewforum-152.html dużo osób skarży sie na problem z piskiem w stand by, na wadliwe podświetlenie matrycy oraz na brumm (przydżwięk). Niektórzy ze względu na uporczliwy pisk w stand by oddają telewizory z powrotem

pdkl

New member
pku napisał:
Napisz coś wiecej, co piszą ?

Problem pisku i brumu rozwijany jest głównie w watku Philips32pfl9632d/10 Pfeifen Brummen und andere Defekte.

Watek ten liczy juz kilkaset postów. Opisana jest w nim walka klientów z firmą Philips w celu wyeliminowania w.w. wad w modelach 9632 oraz 9732. Szczególnie uporczywy jest pisk w stand by.
Problem ten nie dotyczy wszystkich wyprodukowanychtelewizorów. Niektórzy tego nie słyszą.
Philips twierdzi, z wielkośc pisku jest zgodna z normami, wielu to jednak nie przekonuje. Na dzień dzisiejszy niektórzy montuja urządzenie power safer wyłaczające w trybie stan by telewizor od sieci.

pku

New member
Nie wiem jak ta jest uciążliwe, ale u mnie w 47 nie wystepuje. Slucham duzo muzyki w stereo (tez powaznej) i gdyby cokolwiek mi cos buczalo w tle to bym sie wsciekał.

Paczek27

New member
Wadliwe podswietlanie matrycy? Mam nadzieje, ze gwarancja to obejmuje.
Dzisiaj bylem w MM, aby kupic prezenty i oczywiscie musialem zobaczyc tv. Spytalem sprzedawce o najlepszy i oczywiscie powiedzial: "Sharp". Szkoda tylko, ze nie potrafil powiedziec dlaczego. O Philipsie powiedzial, ze jest slaby i ma fajny bajer ze swiatelkami. Troche mnie denerwuja tacy sprzedawcy, ktorzy nic nie wiedza i musza sprzedac produkty danej firmy.
Co nie znaczy, ze Sharp jest zly. Chcialem zrobic zdjecia, ale zabronili mi:D.

mmkk

New member
Paczek27 napisał:
Jak masz konsolę, to napisz jak się sprawuje. Czy masz efekt lag'u, smużenie (przy flmach, normalnej tv, konsoli)? Powodzenia z porządkami:D.

Porządki trwają, ale zrobiłem kilka nieprofesjonalnych fotek:
http://img227.imageshack.us/img227/543/p1130096wd4.jpg
http://img227.imageshack.us/img227/2192/p1130106yw1.jpg
http://img146.imageshack.us/img146/4765/p1130120se6.jpg
http://img227.imageshack.us/img227/6813/p1130139ba3.jpg
http://img146.imageshack.us/img146/7883/p1130134do4.jpg

Nie mam konsoli, jak dotąd ogladałem tylko SD (Polsat Cyfrowy - zdjęcia powyżej) oraz film divx bezpośrednio z usb przez prosty odtwarzacz manta.
Polsat Cyfrowy - z 2,5-3 metrów jakość w pełni akceptowalna (jak na SD przy 47 calach)
Film z odtwarzacza - żadnych zastrzeżeń.
Nic nie buczy ani nie syczy, może mam szczęście co do egzemplarza.
Warto podkreślic dobrą 'konwersję' 4:3 -> 16:9, postaci ludzkie wyglądają dość naturalnie, szczególnie w środku ekranu.

W MM sprzedawca też polecał mi sharpa, więc to pewnie kwestia 'motywacji'.

Dzisiaj dokonałem też bezboleśnie aktualizacji softu do wersji 014, nastawy personalne nie uległy zmianie - co do różnic po aktualizacji, nie wypowiadam sie (za krótko oglądałem obraz w 'starej' wersji oprogramowania).

pku

New member
Jesli moge to cos Ci podpowiem, ze zdjec tak wyglada ze /tak jak moj mial/ masz za duzo niebieskiego i czerwonego pobaw sie ustawieniami palety /to sie nazywa "wlasne"/. Tak zeby nie bylo ze bialy to "bialy" a czarny to "czarny" :)

Tez moze porobie troche zdjec i podesle, ale wicie rozumicie swieta ida trzeba tyrac ....

mmkk

New member
pku napisał:
Jesli moge to cos Ci podpowiem, ze zdjec tak wyglada ze /tak jak moj mial/ masz za duzo niebieskiego i czerwonego pobaw sie ustawieniami palety /to sie nazywa "wlasne"/. Tak zeby nie bylo ze bialy to "bialy" a czarny to "czarny" :)

Tez moze porobie troche zdjec i podesle, ale wicie rozumicie swieta ida trzeba tyrac ....

Słuszna uwaga - to ustawienia standardowe, ale jak sam zauważyłeś idą święta...
Kalibracje własną zostawiam na okres poświąteczny - byłbym wdzięczny, gdybyś mógł przesłać swoją propozycje ustawień :)

pku

New member
Tak na szybko z pamiecie to tak:
zdjąc czerwony i niebieski po rowno m/w -25%
kontrast i jasnosc gdzies w okolicach 60-70
kolor 40-50
ostrosc 3-4
wylaczam: automatyczny kontrast i active kontrol

A jak mozesz podlaczyc komp to tu masz linka do roznych narzedzi (glownie monitortest.exe):

http:/www.4x4.org.pl/4x4/pliki/monitor.rar

rado

New member
Paczek27 napisał:
Rado, czy nadal masz efekt lag'u na Philipsie, jak grasz w PS3? Mialbyc jakies phototest po swietach i nadal czekamy (niezdecydowni)

Witam, fototestu nie obiecywałem ;) tylko to, że sprawdzę. Wczoraj gralem w Heavenly Sword i lag'u nie odczuwałem. Muszę sprawdzić jeszcze na Motorstorm, bo tam, przy kierowaniu było to odczuwalne. W międzyczasie wgrałem nowy soft do tv, a to podobno miało pomóc na tą przypadłość. Sprawdzę jeszcze na Motorstorm i dam znać.
Pozdro

Paczek27

New member
Pku obiecywał, ale ja go już nie naciskam, bo zdecydowałem, że będzie Philips. Nie wiem tylko czy 42, czy 47. Oglądam z 3,5 metra, N'ka, PS3.

pku

New member
Paczek27 napisał:
Pku obiecywał, ale ja go już nie naciskam, bo zdecydowałem, że będzie Philips. Nie wiem tylko czy 42, czy 47. Oglądam z 3,5 metra, N'ka, PS3.

Co obiecywałem ??

Ja miałem 3,5m kupilem 47 i .... teraz mam 4,5 :(

mmkk

New member
Bierz 47 cali - 3,5 m wystarcza (poza przypadkami ekstemalnymi).
Obawiam się, że po zakupie 42 cali będziesz żałował już tydzień po instalacji (to takie nowe prawo fizyczne: telewizor zmniejsza się w funkcji czasu, upływajacego od zakupu).
Odnośnie lag'u nie wypowiadam się, bo nie gram; z jakości odbioru SD jestem bardzo zadowolony.

Paczek27

New member
Dzieki za odpowiedzi na wszystkie pytania. Jeszcze jedno:D : Czy jest jakas roznica miedzy PFL9732D a PFL9732D/10? W wiekszosci sklepow nie ma tego "/10". Mysle, ze to poprostu pominiecie jeszcze dluzszej nazwy, a moze cos oznacza, dlatego pytam.

mmkk

New member
Moim zdaniem ta końcówka oznacza wersję na dany region świata (w przypadku tego modelu /10 - Europa, /37 - USA, /79 - Austraila) - do tego wniosku doszedłem przeglądając różne narodowe strony Philipsa.
Porównałem równiez instrukcje obsługi modelu 9632/10 i 9632/79 - niczym się nie różnią, poza drobnymi szczegółami dotyczącym montażu na ścianie.

Mój model ma końcówkę /10, myślę, że tak jak wszystkie inne u nas dostępne. Inna sprawa, że widać ją tylko na tabliczce znamionowej i instrukcji obsługi - a w sklepach nikomu nie chce się jej dopisywać, bo nie wnosi nic nowego.

Hanss

New member
Nowe oprogramowanie 064.014.014 dla 42PFL9732D/10

Witam
Pojawiło się nowe oprogramowanie dla Philips 42PFL9732D/10
VERSION 000.064.014.014

Attachments

• 01.JPG
    01.JPG
    27,1 KB · Wyś: 120
  • 02.JPG
    02.JPG