Dokładnie modelu sony 55HX750, szczerze mówiąc tv był przeznaczony na wystawę, możliwe że ci od sony podpicowali obraz ale żeby aż tak ? Nie przypominam sobie by na v20 panasa, (którą miałem) obraz tak mi się podobał, miał podobne kolory ale nie miał tej ostrości/jasności/wyrazistości.
Ktoś tu chyba przesadza .
Nikt nie jest ślepy aby nie zauważyć 3 cm rozchodzących się kolorów w kształcie tęczy. Takich efektów ten telewizor z całą pewnością nie ma.
Dla wymagających telewizor jest - i nazywa się Toshiba 55ZL2
Płynność marzenie.
Czerń super.
Chyba nie ma efektu 50Hz ( ja tego nie widzę ) bo inni nie piszą.
Rozdzielczość 4K
super skalowanie
3D bez okularów gratis.
Na tym forum już jestem zarejestrowany jeszcze dłużej aniżeli na tym . Więc tą recke już od dawna znam odkąd się ukazała . Ale tam akurat gloryfikowali i gloryfikują od dawna produkty Sony , więc nie biorę za bardzo pod uwagę takich opini .Ale nie zmienia to faktu że jak Kiki pisał w Newsach , że Sony ponoć się puknęło w łeb i stawia znowu jakość obrazu ponad wszystko , więc może i właśnie są to pierwsze efekty takiego podejścia w modelach serii 750 czy 850 czas pokaże . W każdym razie początkiem maja już kumpel bierze mojego 55VT30 i zostane bez tv , więc muszę coś kupić . A jak kupie to napisze co i jak . Bo tak jak pisałem aby się upewnić czy dobrze robię to będe u mnie w domu testował to co mi się podoba , po kupowanie w oparciu o sklepy czy testy mija się z celem . Testy tylko jedynie pomagają z lekka wybrać kilka najlepszych teoretycznie modeli pod uwagę . Taka prezentacja to 300 zł , czyli teoretycznie około 200 zł drożej aniżeli zamówić tv w necie , a mamy w domu kawe na ławe. Jak nic nie weźmiemy to 500 zł za fatyge . Ale wole wywalić 500 zł i nic nawet nie kupić aniżeli patrzeć przez kilka lat na jakioegoś drogiego knotakini0- Co do sharpa przyznaje Ci racje... ale panas co by nie mówić to ich modele plazm są bardzo dobrymi tv, choć nie idealnymi (idealne to będą pewnie oled).
peterka1000- Przeczytałem recke HX750 na sąsiednim, "niebieskim forum", nie podam tylko linku bo a nuż widelec zostanę tu jeszcze za to ukarany.. a członkostwo w klubie HDTV jeszcze aktywne . Okazało się że to nowa seria na ten rok ma nowy procesor, obrazki przedstawiające działanie tego proca w stu procentach odzwierciedlają to co widziałem. Uważam ze dobrze zrobisz biorąc na prezentacje tego HX850, może być ciekawe porównanie
Pozdrawiam
Kiki może nie łądnie to zabrzmiało ale pomimo tego właśnie że jak bym chciał to i te 28000 zł bym wydał i kupił . Ale nawet taki maniak jak ja uważam że 10000 zł za tv to już suma bajońska , więc nawet siebie bym uważał za idiote jak bym kupił taki telewizor A tak na poważnie mam do Ciebie pytanko : Jak myslisz , będziesz w stanie wykombinować na testy u mnie w domu tak na max 15 maja 3 telewizorki żebym mógł sobie coś kupić czyli : Panasonic 55VT50 , Sony 55HX850 i LG 55LM860V ?
Ostatnio myślałem nad tym, tylko w EU nie idzie chyba ich kupić, nie wiadomo co z serwisem.Ja powiem szczerze, że jak ktoś chce duży i dobry tv to tylko laserowe Mitsubishi - 24 bitowe przetwarzanie i wcale nie odstraszająca cena.
Ja tez czytałem tamten test i nie widzę gloryfikowania. Może chodziło Tobie raczej o to, że tam testują najwięcej Sony (a nie glowyfikują). Idąc tym tropem można napisać, że "tutaj gloryfikują Toshibę, Sharpa i Panasonica"Na tym forum już jestem zarejestrowany jeszcze dłużej aniżeli na tym . Więc tą recke już od dawna znam odkąd się ukazała . Ale tam akurat gloryfikowali i gloryfikują od dawna produkty Sony , więc nie biorę za bardzo pod uwagę takich opini.
A co jest złego w VT30, że tak szybko się go pozbywasz? Pytam z ciekawości.W każdym razie początkiem maja już kumpel bierze mojego 55VT30 i zostane bez tv , więc muszę coś kupić.
Ja tez czytałem tamten test i nie widzę gloryfikowania. Może chodziło Tobie raczej o to, że tam testują najwięcej Sony (a nie glowyfikują). Idąc tym tropem można napisać, że "tutaj gloryfikują Toshibę, Sharpa i Panasonica"
A co jest złego w VT30, że tak szybko się go pozbywasz? Pytam z ciekawości.
Widzisz, to ciekawe ponieważ za takie same opinie już kilka razy mnie tu linczowano "Jakie powidoki" powiadają "wszystkowiedzący"? Nie widziałeś, nie masz i głupoty opowiadasz... A okazuje się, że jednak są i to są na tyle wyraźne i denerwujące, że skłoniły Cię do zmany telewizora i co więcej, zmiany technologii! Obecnie jestem na tym samym etapie co Ty, czyli etapie zakupów. Zobaczę VT50, a co z HX920?