A co do Cristal led to chyba zostanie tylko w swerze prototypowej
Widziałem kilka dni temu prezentacje tego tv/tej technologii na YT dla jakiegoś portalu, przedstawiał gość od sony. Na pytanie kiedy wyjdzie to cudo padło stwierdzenie iż należy się spodziewać premiery na początku 2013r.
Coraz częściej myśle o powrocie własnie do Sony . Miałem kiedyś Z5500 i byłem bardzo zadowolony . Teraz myśle nad Sony 55HX850 , bo testowałem 55HX920 i ten telewizor to nieporozumienie , zaczynając od jakości jak jest zrobiony , kończąc na efekcie Halo którego nie znoszę . Mógł byś rozwinąć wypowiedz co Cię tak w HX750 tak zachwyciło ?? A co do Cristal led to chyba zostanie tylko w swerze prototypowej . Pozdrawiam
Zachwyciła mnie czystość i szczegółowość obrazu, normalnie jak podchodzę pod 55 cali to pomimo sygnału BR widać już rozmazywanie obrazu i z bliska nie chce się oglądać. Tutaj obraz przypominał swoją czystością fotografię a stałem dosłownie z nosem przed tv. Nie wiem co dodało tyle szczegółów. Wrażenie wysokiej rozdziały było potężne a obraz nie przypominał sztucznie wyostrzonego i w związku z tym wyblakniętego.
Kolory przykuwały oko, miały intensywność ale nie było wrażenia kredek świecowych jak w wielu lcd, czerwień była kozacka, normalnie jak plazma
. Również kontrast sprawiał miłe wrażenie, była duża jasność ale obraz nie wyglądał na przepalony.
Nie wiem jak wygląda sprawa użytych materiałów, czy nie doskwierają mu jakieś wady które wychodzą później np przy oglądaniu wieczorną porą itp. Wydaje mi się jednak że sony poszło do przodu, przy poprzednich soniakach nawet się nie zatrzymywałem, tutaj z kolei nie dało się nie zatrzymać i przejść obojętnie
. Pozdro.