Witam może to komuś pomoże przy wyborze , tv zakupiony zdecydowałem się na panasonic 42 x 60 , obraz bo to jest chyba najważniejsze w tym przedziale cenowym na kanałach HD typu nsport , canal + sport szczegółowy , bez " widocznego efektu kompresji " mimo tylko rozdzielczości natywnej 1024 komfortowo się ogląda . Głębia czerni moim skromnym zdaniem bardzo dobra , adekwatna do klasy segmentu tv i jego ceny 1300zł , wierność oddania kolorów bardzo naturalne zwłaszcza kiedy oglądamy filmy o tematyce przyrodniczej 720 p , 1080p nie posiadam w tej rozdzielczości .
Płynność w ruchu , po mimo braku układu kompensacji IFC , uważam że nie ma skoków , szarpań przy przesuwającej się kamerze np. relacje piłki nożnej .
Być może nowe modele led panasonic mają też dobrą czerń ,ale ja postawiłem na tą plazmę .
Kwestia często poruszana buczenia , bzyczenia ( chyba od zasilacza impulsowego / przetwornicy ) u mnie dopiero jak się przyłoży ucho do obudowy to lekkie bzyczenie oczywiście jest , nie jest to coś uciążliwego w normalnym użytkowaniu , obcowaniu z tv .
Odblaski , rolety załatwiają sprawę moim skromnym zdaniem .
Reasumując jeżeli ktoś szuka w niskiej kwocie tv , którego będzie wykorzystywał do platformy cyfrowej typu nc+ i filmy nie koniecznie 1080p , a 720 p myślę że powinien rozważyć ten tv w tej przystępnej cenie .
Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za dyskusję i pomoc wyborze .