D
Deleted member 121090
Guest
Ale ja nie pisałem o słabych kątach bocznych w LCD. Ty pisałeś o słabych kątach góra dół w PDP. A to moim zdaniem całkiem bez znaczenia i napisałem dlaczego. Co do siedzenia w centralnym punkcie w czasie słuchania 5.1 to oczywiście tak jest najlepiej. Ale np. mój amlituner ma funkcję podczas której mogę mu zaaplikować więcej punktów odsłuchowych. On to uwzględnia podczas autokalibracji.Nie tylko na linii ale również w osi. Pomyśl chwilę... Sam lansujesz ideę konsumowania obrazu i dźwięku na najwyższym poziomie, prawda? Tak więc zakładamy również posiadanie dobrego zestawu stereo lub 5.1 (7.1 itd.) Chcąc uzyskać najlepsze możliwe parametry obrazu i dźwięku mamy bardzo ograniczone "pole siedzenia". Siadając tam, gdzie lcd ma słabsze kąty dawno już popsułeś efekt stereo lub 5.1 bo dźwięk jest jeszcze bardziej wymagający niż obraz! A przyznac muszę, ze jeszcze nie słyszałem, żeby ktoś narzekał na to że efekt stereo wymaga siedzenia idealnie pomiędzy kolumnami...
Sam widzisz, ze tak naprawdę oba problemy są trochę wydumane - dlatego o słabych kątach pionowych w plazmie napisałem wyłącznie w formie dygresji Pozdrawiam