Witam serdecznie. Stoję właśnie przed dylematem związanym z zakupem nowego telewizora. Mój dylemat nie dotyczy marki czy rozmiaru wyświetlacza a technologii w jakiej został on wykonany. Mam do wyboru dwa modele, oba 55 calowe. Pierwszy to Sony KDL-55HX920 tv LCD, drugi to właśnie Panasonic TX-P55VT30 czyli omawiana tu plazma. Skłaniam się ku Panasonicowi choć mam pewne obawy co do samego wyświetlacza. Chodzi mi głównie o kwestie związane z jego wypalaniem. Jak wygląda i czy dalej występuje ten problem w obecnych plazmach zwłaszcza w przypadku stałych obrazów np. pasków w TVN 24 i CNBC wyświetlanych u dołu ekranu??? Ponieważ telewizor będzie współpracował z błękitnym dyskiem Pioneera BDP LX91, PS3 i cyfrowym tunerem, zastanawia mnie, który z wyświetlaczy w takim układzie będzie lepszy LCD Sony czy plazma Panasonica???
Z góry dziękuję za pomoc.
Ćwiczę od trzech tygodni i nic niepokojącego nie widać. Wczoraj na białej planszy(100%) na dole po środku ekranu zobaczyłem jasną plamę (60-70% bieli) o dziwnym kształcie średnicy 8x5 cm.
Dzisiaj specjalnie sprawdzałem, nie ma.