Panasonic TX-P50VT30E

kaukaz

New member
Bez reklam
Nie chcę sugerować na podstawie [filmów zdjęć ]wyboru tv pdp cz lcd led:?: ale ta demonstracja przeprowadzona prze FULLHD.GR pokazuje podkreślam jak na moje gały:shock: wyrazną przewagę technologi PAZMOWEJ NAD LED TV OTO LINK DO FILMU [SRODEK TOSHIBA ZL1 PRAWA STRONA pdp panasonic LEWA ZWYKŁY LED TV:?:]
‪Toshiba Pro LED 512 by FullHD.gr‬‏ - YouTube

Ostatnia edycja:

Tomik23

New member
ponawiam prośbę o wypisanie Wad. Naprawdę chcę uwzględnić Twoją opinię przy wyborze TV
Szacun

Ostatnio edytowane przez moderatora:

robertos80

New member
...Nie uwzględniaj mojej opinii przy wyborze tv.Są na forum osoby o niekwestionowanym autorytecie .Zwróć się do nich.Kiki na pewno Ci pomoże ... zupełnie za darmo....

Witam.
Przeglądałem już parę ostatnich wątków w temacie "co kupić" i widziałem, że Kiki często poleca G30 i GT30. Czyżby Vt30 miał być gorszy?

redlum

New member
Bez reklam
Vt30 jest drozszy i caly czas jest problem z jego dostepnoscia temu kiki poleca nizszy model

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

pro_car

New member
Witam. Przyglądam się od dłuższego czasu temu wątkowi i zastanawiam się ile lat mają co niektórzy.
Nie stać mnie na ten panel więc kupiłem G30 z pełną świadomością wszystkich wad . Czy żałuję? Nie, gdyby było mnie stać pewnie bym kupił flagową plazmę Panasa. Gdybym miał jeszcze więcej pieniędzy to pewnie bym kupił topową toshibę i nie krytykowałbym ludzi, że kupili taki czy inny telewizor. Wychodzi z was panowie typowy polski charakter, zazdrość i zawiść.
Przepraszam za off topic ale nie mogłem.
Pozdrawiam wszystkich normalnych posiadaczy TV zarówno plazm jak i TFT z każdym rodzajem matrycy.
Niech sygnał FHD będzie z wami.:smile:

Tośki też nie stawiam bym na piedestale wystarczy przeczytać test Product Face-Offs Televisions - DigitalVersus

plejak

Banned
Panasonic vt 30

Mój Avatar to taka zmyłka :) Udaję MJ -dałeś się zwieść :)
Plejak - nie rozczulaj się nad Sobą.
Masz odwagę krytykować King off TV - mi to nie przeszkadza :)
Ja Cię lubię :bober:
Ja też Cię lubię.Niedługo aktualni użytkownicy ocenią na podstawie własnych doświadczeń czy rzeczywiście jest to King off Tv.W mojej ocenie nie jest .Ale ona może być błędna.Ilu ludzi tyle opinii.
Ja wiem czy to odwaga krytykować? Ktoś tu mądrze napisał ze wszystko ma wady i zalety.Nawet technologia którą ja preferuję czyli pełny segmentowy full led.Ale efekt halo to wada .Każdy wie że:
Segmenty nie są na tyle małe aby precyzyjnie podświetlić niewielkie elementy prezentowane na ekranie. W efekcie może dochodzić do tzw. „efektu halo” objawiającego się widoczną aureolą wokół prezentowanego na ekranie obiektu spowodowanego przez nadmiernie rozproszone światło emitowane przez segment diod.
Także nawet to co ja preferuję ma wady i potrafię sam to przyznać.

plejak

Banned
Panasonic vt 30

Witam.
Przeglądałem już parę ostatnich wątków w temacie "co kupić" i widziałem, że Kiki często poleca G30 i GT30. Czyżby Vt30 miał być gorszy?
Nie sądzę że VT 30 jest gorszy.Kiki poleca tv na podstawie budżetu jak masz 3,5 k i chcesz 42 cale to dostajesz taki wybór 4,5k przy 46 calach czy 4,7k przy 50 calach.Seria v to 4,7k za 42 cale i aż 6,5 k za 50 cali .Dyskusja natomiast dotyczyła modelu 55 calowego za 8,7k aktualnie.
Niemniej nie zauważyłem aby dostepność serii V w sklepach internetowych była niska.Choć często zdarza się że publikowane dane są aktualnie błędne.Czy kiki ma seria v dostępną ?Wystarczy wejść na stronę sklepu lub zadać pytanie na pw.LOCO - najlepsze kina domowe, telewizory, rtv, audio, video, aparaty cyfrowe, mp3, telewizory, foto - AudioVideo
Trudno do małego pokoju kupić 55 cali lub nawet do dużego tv za kwotę przekraczająca nasze możliwości finansowe.

don111

Banned
jak jest z ostrością w porównaniu do LCD na materiale 1080p w tym modelu, ewentualnie GT30 ?
w warunkach sklepowych ciężko cokolwiek porównać, jak to wygląda w warunkach domowych ? po szczątkowych obserwacjach wydaje mi się że nie ma już takiej różnicy w ostrości jak wcześniej między LCD a plazmami

drugie pytanie o 24p, obraz jest płynny do końca, nie ma rwania, juddera przy wyłączonym IFC ? chodzi mi o przesuw pionowy jak i poziomy

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Płynność pozioma i pionowa jest pełna.
Ostrość lepsza jednak w LCD z uwagi na strukturę technologii.
Modele VT 30 - są już dostępne w całej rozciągłości.

Zulus

Member
TX-P42VT30E
------------------

Czy ktoś wie w jaki sposób uruchomic tu PIP, bo ja za nic na świecie nie widzę tej opcji. Mam tunek cyfrowy z kablowki, wiec nie powinno byc problemu, a nic takiego nie ma. Podobnie jest z telegazetą. Nie da sie podzielić obrazu pół na pół txt i obraz z tv?

Edit: Tak mi sie wydaje po glębszym studjowaniu, ze finkcja PIP jest wylacznie wtedy jak jest podlaczony tuner cyfrowy w tv, jak sie z niego korzysta. Inaczej nie ma PIP.

Ostatnia edycja:

wrx

New member
Bez reklam
TX-P42VT30E

Czy ktoś wie w jaki sposób uruchomic tu PIP, bo ja za nic na świecie nie widzę tej opcji. Mam tunek cyfrowy z kablowki, wiec nie powinno byc problemu, a nic takiego nie ma. Podobnie jest z telegazetą. Nie da sie podzielić obrazu pół na pół txt i obraz z tv?

Edit: Tak mi sie wydaje po glębszym studjowaniu, ze finkcja PIP jest wylacznie wtedy jak jest podlaczony tuner cyfrowy w tv, jak sie z niego korzysta. Inaczej nie ma PIP.
A to nie jest tak, ze jest potrzebny drugi tuner/zrodlo sygnalu, zeby miec PIP?
Sa w ogole modele dwutunerowe?

Jacko222

New member
Sony znów na minusie - ponad 3 miliardy USD straty. Czy japoński koncern tonie?
TAGI: sonystraty2010rok fiskalnyblu-rayplaystationszalupa ratunkowa

2011-05-30 15:35:27, Mariusz Koryszewski
225925

Firma Sony ujawniła swoje wyniki finansowe za rok fiskalny 2010. Niestety po raz trzeci z rzędu Sony zakończył rok stratami. I to dużymi stratami, wręcz gigantycznymi... Wygląda na to, że Sony potrzebuje szalupy ratunkowej.
Telewizory - czytaj więcej...
225928
Sony logo

Ponad 3 miliardy USD na minusie

Strata Sony za rok 2010 to (rok fiskalny kończy się 31 marca) to aż 3,13 miliarda USD czyli 259,6 miliarda jenów. To gigantyczna kwota - wystarczy wspomnieć, że rok wcześniej Sony też był na minusie, ale tylko o trochę ponad 40 milionów Jenów. Co gorsza, to trzeci rok z rzędu, gdy Sony traci duże pieniądze.

Ostatni kwartał to też straty...

W ostatnim kwartale (styczeń - marzec 2011) japoński koncern zanotował przychód w wysokości 1,58 biliona jenów (19,0 mld USD) - o 7,8 proc. mniej niż za ten sam okres rok temu. Strata sięgnęła 388,8 miliarda jenów (4,68 mld USD) wobec 56,6 miliarda jenów straty rok wcześniej. Jak widać dobrze nie jest...

Widzisz plejak SONY TEŻ MA STRATY ...

Albert2

New member

Do Zulusa:
Aby uruchomić PIP wchodzisz w MENU/OBRAZ i schodzisz strzałką aż wyświetlą się kolejne pozycje menu (jakby druga strona w menu obraz) i naciskasz obraz w obrazie.

Do Wrx: masz rację trzeba mieć dwa tunery aby na dwóch obrazach był sygnał z tunera... Nie wiem czy takie obecnie są ale ten TV wyświetli obraz albo z Tunera jako główny i wtedy jako drugi z wejścia AV - lub odwrotnie. Niestety przy wejściu HDMI (np przy dekoderze cyfrowej kablówki) potrafi ten obraz ustawić tylko jako główny wtedy w małym mamy z tunera i chyba też się da z AV wrzucić na mały wtedy ale głowy nie dam...

Osobiście korzystam z tego w czasie reklam (po co patrzeć na ta sieczkę jak można przez 15 minut co innego pooglądać) :)

wrx

New member
Bez reklam
krempla, "6D" polega na tym, ze obraz ktory ma byc 3D jest podwojny - obrazy sie nie nakladaja na siebie idealnie.
Okreslenie "6D", to byl zart na podwojne 3D, ktore widze.
Jak pisalem, nie potrafie podac modelu - ale chyba nie byl to jakis slaby model, jest sklep Sony prezentowal na nim mozliwosci 3D przy pomocy gry GT5.
Bylem tam kilka razy i za kazdym razem bylo to samo. Obok staly inny model, ale chyba gorszy, bo stal przy podlodze ;) i na nim byl taki sam efekt (demo chyba z Jennifer Lopez, czy ktos taki).
In Stereoscopic 3D Displays, "crosstalk" refers to the incomplete isolation of the left and right image channels so that one leaks or bleeds into the other - like a double exposure.

Pe.te

New member
No właśnie...
Ale seria VT30 ma dwa tunery... A właściwie to chyba nawet cztery (DVB-T, DVB-S, DVB-C oraz standardowy analogowy).
Szkoda, że nie ma możliwości przełączania się pomiędzy nimi (tym bardziej, że w odbiornik jest wbudowany slot CAM - więc nie ma konieczności korzystania z zewnętrznego tunera satelitarnego, wpiętego po wejściu AV)...

wrx

New member
Bez reklam
Chodzi o inne rozwiazanie z tymi tunerami - w dawnych latach mialem kineskopowca Sony, ktory nie mial zadnych tunerow DVB, DVC, DVD, ale mial po prostu 2 analogowe, ktore mogly wyswietlac obraz jednoczesnie.

Do góry