Ja od kilku dni mam plazmę Panasonic TX-P42VT30E.
Powiem wam tyle, że tam gdzie mam być kolor czarny, tam taki jest. W chwili obecnej jadę na kablówce z Vectry i obraz nie jest rewelacyjny. Do tej pory śmigałem na ostatnim wypuście CRT Philipsa 29' i tak porównując te dwa tv, to kazdy inaczej świeci. To sa dwa różne odbiorniki, których nie można porównywać. Obecnie jestem na etapie poznawania tego telewizora. Filmy przez USB ida doskonale, nawet te z napisami, choc zauwazylem, ze czasem widać jakieś przekłamania na polskich znakach.
Najbardziej podoba mi sie kiedy odtwarzam sobie zdjecia przez usb. Ostrość jest doskonala i kolorystyka w pelni zachowana. Uprzedzam jednak, że tak duzy telewizor powinno sie ogladac minimum z 3 metrów. Ja oglądam z 2 metrów, wiec widze wszystko hehe, kazdą niegokładność.
Być może po przeprowadzeniu dokładnego strojenia (kalibrazji) obrazu, obraz bedzie jeszcze bardziej dokladny.
Może to się wyda śmieszne, ale może mi kyoś dokladnie powiedzeć jak wejść w menu, zeby móc nadać wlasna nazwe programowi Za nic nie mogę na to trafić. Jest ta opcja, ale nie umię się do niej dostać