Witam, kilka dni temu pytałem o możliwość odtwarzania mkv na tym telewizorku, odpowiedż padła, że działa bez problemu, wczoraj pojechałem akurat do W-wy, więc wpadłem z własnymi filmikami sbs 3d do MM by się przekonać. Filmy działały, ale nie do końca byłem z tego zadowolony gdyż obraz się zatrzymywał i robił się rozpikselowany mniej więcej taki sam efekt mam w starym laptopie, który ma słabą karte graficzną i nie daje rady tego ciągnąć. Tuner dm800 radzi sobie z tym bez problemu. Myślałem, że coś nie tak z moim penem więc podłączyłem go pod samsunga 55d8000 i tu szło płynnie bez kombinacji, następnie sprawdziłem sharpa 46le925- tu obraz szedł bez tego efektu jak na panasonicu, niestety płynność obrazu to tragedia. Następny telewizor sprawdzony to sharp 46le830 i tu okazało się, że wszystko jest bardzo dobrze film szedł bardzo płynnie lepiej niż na samie. Gościu z MM zaproponował bym zobaczył LG 55lw570 i tu był dla mnie szok bo się nie spodziewałem po tej firmie takiej jakości. Wszystko szło bardzo płynnie i obraz 3d był taki sam jak w sharpie i to bez migotania. Niestety wszystkie wcześniejsze telewizory w sklepie przy jażeniówkach troche drażnią oczy. Niestety cena tego tv jest dla mnie troche zbyt duża więc gościu mówi, że mają w promocji mniejszy 47' LG też pasywny. włączył mój film i okazało się, że jest to model 4500 i nie da sie na tym oglądać. Cena była dobra ale nawet za darmo bym go nie chciał. Następnie sprawdziłem kolejnego panasa 50gt30 i okazało się, że ma tą samą wade co vt30 i tak samo zle odtwarza. Poszedłem na st30 i ten sam problem, więc panasonic niestety słabo sobie radzi z mkv, sprawdzane na 3 filmach i na każdym to samo. Jeżeli chodzi o jakość obrazu to faktycznie jest rewelacyjna, przedmioty czy inne szczegóły na ekranie nie miały efektu duszków, wszystko było super spójne. Na koniec chciałem sprawdzić na vt30 tryb thx i niestety nie dało się oglądać, obraz zaczął strasznie migać, możliwe, że to przez oświetlenie w sklepie. Migotanie było takie jak w sony hx900, który był dla mnie największym rozczarowaniem dnia, natomiast Lg do którego byłem nastawiony pesymistycznie okazał się ciekawą alternatywą tylko niestety troche jeszcze za drogi i nie wiem jak na nim będzie działać ps3.
Może troche nie na temat ale pojechałem obejrzeć 50vt30 i dlatego napisałem swoje spostrzeżenia, aha obraz na panasonicu był najciemniejszy, bo jak wiadomo to plasma i trzeba oglądać w ciemnym pokoju.