Mam ten telewizor około tygodnia i postaram się odpowiedzieć na część pytan które się tutaj przewijają:
wejścia:
2xHDMI
2xEURO (jedno obsługuje sygnał S-video)
1x component
z boku: composite +s-video(mini din), słuchawki
Wyjście optyczne SPDIF
Miejsce na moduł CAS(CI)
Gniazdo na kartę SD - wg instrukcji obsługuje jpeg mpeg2 avchd - widać to również w menu - jednak nie próbowałem czy działa
Połączenie z PC - cyfrowo jedynie przez kabel DVI-HDMI - jedno z wejść HDMI wg. instrukcji jest lepsze do tego (?)
Tryby obrazu - dynamiczny, normalny, kinowy, gra (nie dostępny dla tryby TV)
Buczenie, piszczenie czy coś w tym stylu niestety występuje, ale dla mnie chociaż słyszalne nie jest uciążliwe
Raty 0% w EURORTV - są dostępne - musiałem jednak przekonywać jakąś dziwną panią, że naprawdę je chcę i że ubezpieczenie na życie na nieżyciowych warunkach jest mi kompletnie zbędne, a ubezpieczenie na wypadek bezrobocia zbędne jest jeszcze bardziej z okazji braku zatrudnienia na etacie. Pani się poodgrażała, że bank mi odrzuci wniosek, odpowiedziałem, ze chciał bym spróbować, po 15 minutach miałem kredyt 0% RRSO i panią obrażoną z okazji wyjścia na idiotkę i utraty prowizji chyba. Jesli chodzi o obsługę, trzeba było ją "delikatnie" przekonać, że skoro kupuje telewizor, to chciał bym aby wcześniej mi go podłączyli do prądu i czegoś tam jeszcze. Ostatecznie, pomimo przekonania wszystkich do tego, że to ja płacę i mam prawo strzelać fochy a nie oni, udało się doprowadzić transakcję do końca. Generalnie sklep potwierdził moje wcześniejsze uprzedzenia co do tej sieci.
Wrażenia z użytkowania - sygnał jak na razie kablówka UPC + DVD Manty
Ciężko mi tutaj coś konkretnego powiedzieć - to mój pierwszy telewizor HD - generalnie nie mam zastrzeżeń - instrukcja w kilkunastu językach niestety tylko skrócona, pełna wersja na dołączonym CD (PDF) Obraz tak z analogowego kabla, jak i z DVD mnie zadowala.
Największa wada jak dla mnie to obudowa - modny teraz "piano black" - bardzo delikatna (udało mi się zarysować podstawkę podczas montażu) i posiadająca unikalny feature ściągania na siebie kurzu z całego domu
Generalnie jestem zadowolony z zakupu - w moim przekonaniu bardzo ciekawa kombinacja cena / funkcjonalność w porównaniu do innych aktualnych modeli panasonica (i nie tylko).