Czy ktoś ma jakiś sensowny kontakt z supportem Panasonica i mógłby się dowiedzieć czy ta seria TV ma przewidziane jakieś aktualizacje?
Szczerze mierzi mnie fakt ograniczenia funkcjonalności TV takiej jak:
- stary mało funkcjonalny/przejrzysty interfejs (tak jak by nie mogli wprowadzić aktualizacji która zbliżała by interfejs do tego z nowej serii)
- mediaplayer brak obsługi NTFS, problemy z czytaniem napisów do filmów 3d + problemy z filmami które mają kilka ścieżek audio brak dodatkowych opcji ustawień
- 3d bardzo słabo rozbudowana konfiguracja w porównaniu do konkurencji
- DLNA podstawowa funkcjonalność i znowu w porównaniu do konkurencji jest ona ograniczona (powinna działać minimum jak mediaplayer czyli obsługiwać pozostałe formaty video, napisy itp)
Pisze o tym bo kupiłem TV później od mojego brata który w przeciwieństwie do mnie zainwestował w LCD samsunga 3D i naprawdę jego TV oferuje więcej, a dodatkowo od czasu gdy go zakupił wyszło kilka poważnych aktualizacji tzn. takich które podnoszą funkcjonalność urządzenia.
Wczoraj kupiliśmy ojcu blu-ray samsunga z serii D6900 i urządzenie oferuje jeszcze więcej w tym DLNA czyta wszystkie najbardziej popularne formaty plików video oraz napisy...
Niestety wydaje mi się że producent nie uczy się na błędach konkurencji. Samsung swego czasu stosował taki patent w tv: oprogramowaniem ograniczał funkcjonalność swoich modeli jak odtwarzanie filmów z usb. Gdy dopłaciłeś do modelu wyżej to już to miałeś. A wystarczyło w modelu który niby nie może czytać filmów wejść do menu serwisowego i odblokować tą funkcję...A teraz mają porządne oprogramowanie które często aktualizują i wszyscy użytkownicy są happy
.