Panowie jak chcecie grać w grę 3D to jak kolega wcześniej pisał ważny jest kabel żeby nie było żadnych niespodzianek. Sam pożyczę od brata i sprawdzę w najbliższym czasie. Do szybkiego testowania obrazu polecam program Eizo-test. Tu w prosty sposób możecie sprawdzić czy wasz kabel HDMI daje sobie radę z poprawnym przesyłaniem sygnału (u mnie na 8 i 9 teście na kablu słabszej jakości przy generowaniu linii pojawiały się artefakty w okół myszki i dziwne zmiany w wyświetlanym obrazie) programik można porównać sobie np na monitorze od laptopa czy kompa.
Dodatkowo nie pamiętam czy pisałem w kwestii głośności TV od razu pierwszego dnia roboczego zgłosiłem się do serwisu i umówiono technika na wymianę zasilacza. Niestety nowy zasilacz pracował jeszcze gorzej; / głośniej piszczał. Oprócz zasilacza są jeszcze boczne moduły które generują buczenie ale mnie najbardziej denerwuje ten wysoki pisk dźwięk wydobywa się niestety z zasilacza. Koledze również wymienili zasilacz(razem kupowaliśmy TV) jest on jednak mniej czuły na ten dźwięk jednak stwierdził że teraz czuje się bardziej komfortowo. Sprawdzę i zreferuje
Z testów mogę jeszcze powiedzieć kilka moich uwag które mnie denerwują.
Np. wyłączenie czasowe i oglądanie filmów z Virea Tools.
- Mianowicie wyłączenie czasowe można włączyć tylko gdy konfiguracja w menu głównym jest dostępna. I teraz problem w tym że nie jest dostępna jak oglądamy film z viera cast wiec jeżeli włączyliście sobie automatyczne wyłączenie TV i oglądacie film to liczcie się z tym że jeżeli nie uśniecie przed automatycznym wyłączeniem się tv a chcecie oglądać dalej to trzeba wyłączyć film wyjść z Viera cast wyłączyć opcję automatycznego wyłączenia tv i właśnie 2 wkurzająca rzecz w tej usłudze
- obsługa filmów z Viera cast bardzo łatwo jest wyłączyć film a jak wiecie pozycja odtwarzania nie jest zapamiętywana wiec przewijacie do miejsca gdzie skończyliście i jak się zapomnicie i naciśniecie back
to znowu wyłączycie film i od nowa;D
Mam nadzieje że są to funkcje programowalne i dało by radę to poprawić w nowszym oprogramowaniu.
Nie znalazłem jednak stronki gdzie byłyby opisane wersje FW i ich zmiany. Ja mam najnowsze 2.601 [2601-10300] (przynajmniej tak mówi TV przy próbie aktualizacji