Witam wszystkich.Od piątku stałem się szczęśliwym posiadaczem 42ET60, generalnie nie mam zastrzeżeń do tv, no może trochę do czerni... niepokoi mnie kilka innych rzeczy. Może jestem przewrażliwiony ale do rzeczy.
1. Po stronie gniazd hdmi i usb od dołu do góry są inne główki czarnych śrubek fabrycznych mocujące obudowę od obudowy (na zdjęciach testu Kikiego wszystkie są takie same)
2. Czy powłoka matrycy jest czymś chroniona z zewnątrz? jakieś pleksi czy szkło ? na moje oko u mnie wydaje mi się delikatna, do tego jest trochę luzu i lekko dotykając palcem ugina się od krawędzi srebrnej ramki obudowy do wewnątrz tak z 1-2 mm..szczególnie na środku każdej ze stron.
p.s. Sprawdzałem w menu serwisowym czy telewizorem gdzieś już wcześniej nie pracował ale pokazuje mi 24 godziny pracy i 11 włączeń czyli de'facto od piątku mogło się przez weekend uzbierać bo był dosyć intensywnie sprawdzany przeze mnie ... W sklepie były 3 kartony i wybrałem "na oko" fabrycznie zapakowany, na dodatek z sklepie rozpakowałem, podłączyłem czy nie ma bad pikseli. Było okej, aż do dzisiaj gdy obejrzałem dokładnie tv od każdej strony i śrubki

i to zrodziło wątpliwości.
Jest się czym martwic ? Mogę wkleić fotki również