beetlejuice
New member
Racja...serwisy i fachowcy w nich pracujący to zupełnie inna bajka...
TX-L47ET60E w Media Expert za 3599.99zł. --> LINKTX-L50ET60E 4699zł; TX-L47ET60E 4299zł w Euro
mam nadzieję, że ten test rozwieje moje wątpliwości zakupowe:
42E6 vs 42ET5
biorąc pod uwagę ew. pominięcie samego 3D to czy te TV różnią się już na dzień dzisiejszy jakością obrazu? Bo jeśli E6 jest b. dobry to nie ma sensu dopłacać do nowinki 3D, dodatkowo pozostał by ładniejszy design i nowszy smart.
ale...
jeśli jednak ET5 jest lepszy i pod względem jakości od E6 to szalę przechyli dodatkowe 3D - oby tylko ceny drgnęły to by było już git!
Nawet poprzednik, E5, miał lepsze parametry, matryce IPS i skanowanie 150 HZ.
Podoba mi się, jak ludzie łykają ten marketingowy bełkot i się nim kierują.Co z tego, że BLB jak tylko 100 Hz? A jak uważasz, że 50 Hz matryca AV z podświetleniem 100 Hz jest lepsza od 50 Hz matrycy IPS z 150 Hz podświetleniem, bo ma podświetlenie BLB a nie BLS, to ok. Ale pozwól,że ja w to nie uwierzę.Podoba mi się, jak ludzie łykają ten marketingowy bełkot i się nim kierują. Co z tego, że miał skanowanie 150Hz, skoro to był zupełnie inny parametr - BLS, w tym roku seria E6 ma 100Hz BLB, więc ewidentnie widać, że zmieniono system oznaczeń. W środku i tak są matryce 50Hz, a nomenklatura nie ma nic do rzeczy. Więc gdzie tu lepsze parametry?
Matryca IPS to druga sprawa, aczkolwiek o dziwo E6 zdaje się mieć lepsze kąty patrzenia od E5 (z tym że to tylko moja opinia)