Po wejściu do internetu należy odszukać widżet o nazwie Ustawianie (u mnie z symbolem klucza francuskiego) i po wejściu wybrać opcję Sygnał dźw.:Wyłączony,
Powodzenia
Dziękuję
Po wejściu do internetu należy odszukać widżet o nazwie Ustawianie (u mnie z symbolem klucza francuskiego) i po wejściu wybrać opcję Sygnał dźw.:Wyłączony,
Powodzenia
A mnie ciekawi jedna sprawa - KIKI uważasz, że ten Panasonic ET5 jeśli chodzi o samą jakość obrazu jest lepszy od hitu tego roku Philipsa 5507 ? (mówimy o samy obrazie)
Nie stawiałem ich obok siebie więc nie wiem.
Ale jak wjadą te modele to z ciekawości sprawdzę.
Za to odpowiada opcja "Tryb ECO" można ją włączyć lub wyłączyć - opcja ta znajduje się w ustawieniach obrazu.Witajcie
Mam bardzo ważne pytanko. Czy można w jakiś sposób wyłączyć automatyczną regulację jasności? Funkcja ta jest dla mnie bardzo denerwująca. Podczas naprzemian jasnych i ciemnych scenach bardzo widoczne jest zmniejszanie i zwiększanie podświetlenia matrycy. Widoczne jest to np podczas oglądania koncertów. Co ciekawe gdy włączę jakiekolwiek menu wywołane z pilota, czy np podgłośnię dźwięk to podświetlenie wraca do pierwotnie wybranego. Jednak gdy tylko pasek podgłąsniania zniknie to znowu następuje przyciemnienie obrazu. Strasznie mnie to denerwuje ale nie mogę nigdzie znaleźć opcji jego wyłączenia. Pomocy!
Ok, no to spróbuję to wyłączyć. Ale wydaje mi się, że wyłączałem to i tak to przyciemnianie działało. Szukałem też swojego problemu w necie i uzytkownik jakiegos Samsunga również miał z tym problem i tam wyłączenie ECO nic nie dawało. Tak jakby automatyczna regulacja jasności nie była powiązana z ECO.Za to odpowiada opcja "Tryb ECO" można ją włączyć lub wyłączyć - opcja ta znajduje się w ustawieniach obrazu.
Pozdrawiam
W instrukcji obsługi tego TV pisze "Tryb ECO - funkcja automatycznej kontroli jasności ... automatyczny dobór ustawień obrazu do warunków oświetlenia" - musi być to .Ok, no to spróbuję to wyłączyć. Ale wydaje mi się, że wyłączałem to i tak to przyciemnianie działało. Szukałem też swojego problemu w necie i uzytkownik jakiegos Samsunga również miał z tym problem i tam wyłączenie ECO nic nie dawało. Tak jakby automatyczna regulacja jasności nie była powiązana z ECO.
W każdym bądź razie zobaczę czy wyłączenie ECO coś zmieni.
electro69 napisał:W instrukcji obsługi tego TV pisze "Tryb ECO - funkcja automatycznej kontroli jasności ... automatyczny dobór ustawień obrazu do warunków oświetlenia" - musi być to .
electro69 napisał:ps. Mógłbyś podzielić się swoimi wrażeniami na temat tego telewizora (chodzi głównie oczywiście o jakość obrazu i dźwięku ... jak się sprawuje podczas np. oglądania meczu) .
electro69 napisał:Pytanie do wszystkich posiadaczy tego TV przy okazji ... czy opakowanie w którym był telewizor było zaklejone jakąś oryginalną taśmą "Panasonic" chodzi mi o to żeby przy zakupie można było w łatwy sposób sprawdzić że telewizor jest NOWY a nie otwierany (i np. przez kogoś "testowany" w domu i oddany lub był na wystawie w sklepie) bo dla mnie jest to niedopuszczalne Płacę (dla mnie nie małą kwotę) i chcę NOWY telewizor a nie używany.
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi .