Już tyle razy pisałem... czerń jest bardzo dobra, dla mnie świetna i co ważne równomierna! Nie ma ani grama różnic w jasności! Eksperyment z z białym kursorem robiłem i lekko się mieni obraz w jego okolicy i z tego co zauważyłem czarny obraz nie jest całkowicie wygaszany, tylko przygaszany, niewiem jak to wygląda w innych telewizorach tego typu.
Pastusiak, uwierz, tutaj czerń jest czarna
O jakiś szarościach nie ma mowy, granatowieje lekko na dynamicznym obrazie, ale kto normalny na takich ustawieniach ogląda?
Ja jeszcze nawet nie kalibrowałem tego telewizora, oglądam na ustawieniach Normalnych i temperaturze ciepłej1.
Motion to mówisz o upłynniaczu obrazu? Używam tego tylko do sportu bo w filmach teatru nie lubie i tutaj sprawdza się pięknie! Piłkę ogląda się jak przez okienko na stadionie jest tak płynnie i brak szumów
O jakiś frezach, artefaktach nic niewiem
Jutro może dostane odpowiedź na mojego maila do Panasonic Polska w sprawie Local Dimming w AS740, bo w specyfikacji zero na ten temat a na filmiku od PanasonicUK się chwalą.
Trzeba się dowiedzieć u źródła bo moje eksperymenty z obrazem mogą nie dać jednoznacznej odpowiedzi. Może to poprostu genialny telewizor bez wygaszania wyświetlający super czerń?