Prawdopodobnie urządzenie telefon lub tablet musi mieć określone funkcje, moje mimo że nie tak stare nie obsługują funkcji mirroring, diplay screen, cast screen czy jeszcze innej nazwy. Dlatego mogę jedynie wysyłać treści z urządzeń a nie mogę zrzucić ekranu tableta na telewizor. Jeżeli się mylę to z chęcią wysłucham poprawek
Zgadza się. Oba urządzenia, tzn. i telewizor, i urz. mobilne muszą obsługiwać technologię Miracast (link
TUTAJ). Przykładowo w tablecie Asus, który dostałem do tv w akcji promocyjnej Panasa opcja nazywa się "Wyświetlacz bezprzewodowy", natomiast w tablecie znajomego Samsung Galaxy Tab 4 "Screen mirroring". Zaś w tv zwie się "Dublowanie"
.
Przy czym szczerze pisząc z możliwości "mirroringu" skorzystałem góra kilka razy. Glównie zaraz po zakupie tv, na początku zabawy ze sprzetem
Opóźnienia, kiepska jakość dźwięku. Nie bardzo wyobrażam sobie oglądania przez "toto" np. filmu, czy koncertu. Zresztą zazwyczaj multimedia strumieniuję do tv przez DLNA z serwera NAS. Czasem sporadycznie z tableta, z firmowej aplikacji Panasonica TV Remote 2, lub apek dostarczonych z serwerem NAS, czyli w sumie też przez DLNA.
Pozdrawiam.