Panasonic TH-42PY700 i PY70 Full HD

Gozel

New member
Orientuje się ktoś czym różnią się modele TH-42PY700P i TH-42PY70P . Bo ja znalazłem tylko różnice w liczbie złącz i rodzaju głośników. Ale czy to możliwe żeby coś takiego było warte 2000zł ( bo taka jest róznica między modelami). Pozdrawiam.

SCOTI

New member
Witam. Wreszcie pojawiły się w sprzedaży nowe plazmy Panasonica 42PY70. Czekam z niecierpliwością na pierwsze testy i opinie. A może ktoś już stał się pierwszym właścicielem i podzieli się wrażeniami.

Gozel

New member
W sumie to u tych PY70 to tylko krótka notka jest na stronie Panasonica a w sklepach tego modelu ciągle nie ma. Mam nadzieje ze niedługo wejdzie, bo cena moze by kusząca:D

piciu1903

New member
czym różnią się modele TH-42PY700P i TH-42PY70P ?

Słyszałem, że różnią się matrycami (ite 700 są "lepsze"). Ale, równie jak Gozel będę zobowiązany, za podpowiedź w czym ukryte jest te 2000PLN;)

Gozel

New member
piciu1903 napisał:
Słyszałem, że różnią się matrycami (ite 700 są "lepsze"). Ale, równie jak Gozel będę zobowiązany, za podpowiedź w czym ukryte jest te 2000PLN;)

W modelach PV70 i 700 różnica tkwiła własnie w dźwięku i złączach więc wnioskuje że i tym razem tak jest. A że niby różnica w matrycach jest? Wydaje mi się że na 90% matryce są te same...niech ktoś mnie poprawi jak się mylę...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
TH-42PY70Pbig.jpg

Modele Py 70 mają dopiero być za kilka dni.
http://www.panasonic.pl/oferta.php?prod=3631
http://www.panasonic.pl/oferta.php?prod=3612
sprawdź różnice.

Hawkmoon

New member
pewnie z elektroniki... ale inna sprawa mnie zastanawia, czemu różnica na korzyść py70... no chyba, że nie zrozumiałem tego oznaczenia...

piciu1903

New member
porównanie PY(Z)70 do PY(Z)700

wygląda na to, że należy poczekać do czasu kiedy oba będą osiągalne w Polsce bo opisy w necie (panasonic.pl) są niepełne - szczeg do wersji 70. z tego co widzę raczej pewna jest
różnica w audio ("słynne już" bambusowe głośniki),
różnica w matrycach dalej niepewna.
Różnica w kontraście - rozumiem, że info o różnicach (na korzyść wercji 70) z Panasonic.de.

Ciekawy jestem czy ktoś je fizycznie oglądał?

Hawkmoon

New member
osobiście też mam w głębokim poważaniu bambusowe głośniki, bo i tak będą z-mute-owane. Od dźwięku to jest system audio a nie tv... ale to moja opinia... Więc jeśli py70 będzie się tylko tym różnić, to może niechcący wygrać mój prywatny ranking...

Draco22

New member
Dekoder cyfry +HD

Od kilku dni świeci u mnie nowa plazma Panas 50PV700. Obecnie źródłem sygnału jest tuer cyfry+ HD i obraz jest jak żyleta.
Witaj PIOTRLAUBE- może temat nie związany dokładnie z TV, ale chodzi m abys opisal jak chodzi Ci ten tuner. ile kosztowała i jakie trzeba kupić pakiety?

Gozel

New member
Ma ktos moze jakies linki do zdjęc PY70. Bo te zdjęcia ze strony Panasonica są marnej jakości i telewizory wyglądaja na nich " trochę za szeroko" ( czytaj: dużo gorzej niz PY700):grin:

Do góry