snowman82 napisał:hmm dzisiaj widzialem tego panasonica TX-p37X10Y w akcji na analogu i obrazie hd w saturnie,neonecie,avansie i stwierdzam jedno-obraz jest jakis taki ciemniejszy niz na lcd. jedyne co mi pasuje to to iz obraz sam w sobie ostrzejszy niz w lcd. bawilem sie ustawieniami w saturnie ale nie wniosly one zbyt wiele do poprawy jakosci w porownaniu z lcd. czy to moze byc wina wypalenia sie w jakims stopniu tej matrycy czy poprostu ten typ tak ma ?
snowman82 napisał:ja mam jakies 2-2,5 metra i boje sie ze te 42 bedzie za duzo. przekonajcie mnie ze nie
Po tygodniu już będzie wkurzony , wiem to z własnej autopsjiSam się wkurzysz jak kupisz mniejszy - już po miesiącu
Ja nie widze żadnego niebieskiego,tylko kolor czarny, a daltonistą na pewno nie jestemczarny pixel nie świeci - ale ta matryca jak nie świeci jest niebieskawa
bogaty napisał:Zainteresował mnie ten model, mój LCD sharpa niedługo znów odwiedzi serwis wiec trzeba coś dodatkowego zakupić.Jak przedstawia się sprawa czerni na tym TV, mógłby ktoś zapdac fotki jak wygląda czerń w nocy bez oświetlenia.Druga sprawa green ghosting czy występuje w tym modelu?.Trzecia rzecz jakie rozdziałki wyświetli po hdmi.Ile ma trwać docieranie plazmy?.Z góry dziękuje za odpowiedzi pozdro.
Ja mam pokój 20m i 2,5-3m do TV i chyba kupię 37, tylko jeszcze sprawdzę jak z tą czernią , bo wczoraj w sklepie oglądałem na nim materiał samsunga i na koniec zostało logo sama na tak jakby wyłączonym panasie czyli zamiast czarnego był (poprostu wyłączony panel TX x10y) czyli niebieskawy.snowman82 napisał:ja natomiast nadal mam dylemat-42 czy 37 czesto mam tak ze siedzac przy kompie mam wlaczonego tv-ka i wtedy siedze od niego ok metra i boje sie ze 42 cale mnie dobije z tak bliska