brandt78 napisał:Chyba nie po to kupujemy tv fullhd, zeby zadowolic sie 720x576 :/
Dlatego posilkuje sie xboxem do filmow HD/FullHD, a tylko do zwyklych divxow (wlasnie max 720x576) tv+pc(twonky).
Czyli nie mogac ogladac przez DLNA w V10 filmow wysokiej jakosci, ogladam tak w sumie tylko seriale, a przy serialach ludzie niezbyt sie przejmuja poprawna kompresja (zgodna ze standardami) i czesto mam problemy. Z napisami jest na prawde dziwna sprawa, bardzo czesto ich nie wykrywa - wciskam "Options" i widze tylko "Bez napisow", przerabiam wtedy na srt, zamieniam format czasowy na klatkowy lub odwrotnie i czasem po takich zabiegach zaskocza, a czasem nie.
Ostatnio sciagnalem trzy odcinki Heroes i tylko w jednym udalo sie odpalic napisy, ale to juz standard przyzwyczailem sie...
MKV to sciagam tylko 720p/1080p wiec na V10 pojda mi tylko przez xboxa :/
Jesli chodzi o PS3MS to po 1.10.51 nie ma nic w gore, ta wersja wyszla w marcu i od tamtej pory niestety cisza :/
Jeszcze raz powtorze, ze DLNA w V10 nadaje sie do prostych zastosowan i dla malo wymagajacych (jesli chodzi o napisy to jeszcze dla cierpliwych).
Jak ktos chce bezstersowo ogladac filmy nie martwiac sie o uzyte w nich kodeki, rozdzielczosci, napisy to niech pomysli o odtwarzaczu sieciowym.
Ja po różnych perturbacjach z napisami (faktycznie największe problemy były w Heroes), oraz z odtwarzaniem filmów (głównie z karty sdhc) - teraz podłączam laptopa przez złącze hdmi (rozdzielczość 1080p) - wbrew pozorom jest to najszybszy i najmniej problemowy sposób oglądania divx, xvid, mkv itp. - w przypadku braku laptopa - chyba warto zainwestować w odtwarzacz (niestety)