Dzięki za odpowiedź. Trochę mnie to uspokoiło, niemniej jednak nie do końca potrafię zrozumieć, że tak powiem "zajebistość" tego trybu. Tak bardzo podkreślaną na wszelkich zagranicznych testach, forach itp.
Ponieważ jestem już po decyzji kupna, TV stoi w domu chętnie odpowiem na wszelkie wątpliwości związane z zakupem. Może zacznę od tej, która mnie od początku zastanawiała: rozmiar.
Powiem tak-jeżeli macie dobry sygnał to na prawdę 50 cali nie jest przesadą-jest w sam raz i nie ma co się wahać. Ja mój rozmiar przymierzał z odległości max 3,9m i na prawdę martwiłem się co będzie na drugiej kanapie (od 1,5m do 3 m na końcu). Dziś oglądam spokojnie z bliżej położonej kanapy. Wiele osób odradzało ten rozmiar. Docelowo miał być niby max 46 (g10, toshiba itp). Poprzednio miałem 32
Przezwyczajenie zajęło mi parę godzin. Zaryzykuję stwierdzeniem, że gdyby fundusze pozwoliły spokojnie by brał nawet 60".
Kolejna sprawa-nie podejmujcie nigdy decyzji na podstawie sygnału z MM, Saturn itp. Ten TV jest rewelacyjny,ALE zgodnie z przysłowiem " z pustego i salomon nie naleje" nie spodziewajcie się cudów po kiepskim sygnale, i tu kolejny wyjątek pozytywny-na początku miałem podpiętą cyfrę plus przez euro złącze i powiem, że obraz był akceptowalny i możliwy do oglądania, spodziewałem się koszmary, przy czy nie mówię tu o rewelacyjnej jakości a o akceptowalnej do oglądania. Oczywiście przy HD to już inna bajka-ten TV to sama przyjemności.
Kolejne pytanie często poruszane na forum-jak z szybą z przodu? - uważam, że bardzo dobrze. Póki co TV gra w trybie oszczędnym, mam w mieszkaniu spore okna-nic nie przeszkadza. Tego się bałem-problemu nie ma.
Pokusiłem się nawet o odtworzenie materiału Divx-także myślałem, że będzie tragedia a jest ok. Da się oglądać choć wiadomo...lekka profanacja.
Na koniec dla wszystkich nie zdecydowanych pomiędzy LCD a plazmą zasugeruję jedno-plazma!!! To na prawdę zupełnie inny obraz. Nie mam pojęcia dlaczego tyle ludzi kupuje LCD...marketing, tania produkcja. Po prostu efekt owczego pędu.
Czerń-pomiar pomiarem ale nie ma się do czego przyczepić. Krótko mówiąc-myślę, że nie trzeba wygrywać bitwy z KURO, żeby cieszyć się obrazem.
Design-bez fajerwerków w stylu samsunga itp., stonowany, elegancki , po prostu klasa. Bardzo dobre wykonanie. Osobiście jeden z najładniejszych TV na rynku.
Nie bzyczy, dzwięk jak na TV dobry, nic nie buczy nawet gdy gra głośno, choć dla mnie dźwięk z każdego tv jest nieakcpetowalny i wyprowadzam na kolumny.
Męczy mnie tylko ten THX...o co chodzi?
Nie potrafię też połączyć się z siecią. Próbowałem wszelkich ustawień i nic. Taki dodatkowy bajer ale chciałem przetestować.
Pozdrawiam