Hej
@gorylla, pełny szacunek za Twój post! Ze swej strony dodać do słów mojego przesympatycznego, byłego

adwersarza wypada tylko jedno,
zaczynacie koledzy odgrzewać stary kotlet! Wszystkie wasze dylematy i aspekty były już tutaj poruszane i każdemu nowemu rozdartemu, czy plazma czy LCD wypada tylko polecić poczytanie licznych wątków na forum. Jedna jeszcze uwaga, a mianowicie kilka miesięcy temu rozpatrywaliśmy nie czy LCD czy plazma, a czy ten czy inny model plazmy Panasonica. Dzisiaj, gdy ceny plazm poszybowały w dół, a promocja ich nadal jest ewidentnie tłamszona, /wszechogarniający zalew Samsunga/, gdy cena nowości takich jak Philips 9704 czy ToshibaSV685D jest niewyobrażalnym kosmosem, czyli żadną alternatywą, należy, oczywiście wg. mnie, rozpatrywać nowy zakup w takich kategoriach:
1. Ile pieniędzy chcę wydać.
2. Jakie są parametry pokoju, w którym umieszczam TV / ustalamy jego wielkość w calach / i chyba najważniejsza sprawa:
jakim sygnałem TV dysponuję, tuner TVSat SD lub HD, kablówka SD lub HD, antena naziemna
3. W jakie gadżety powinien być wyposażony mój TV / determinantem jest zasób portfela, czyli pkt.1/
4. LCD czy plazma - prezentacja w domu wybranych modeli.
Jeżeli ktoś się zastosuje do tych pkt. i będzie po zakupie nadal niezadowolony, powinien zacząć odkładać już pieniądze na TV w innej technologii, może OLED, a może jeszcze coś innego. Nic mądrzejszego do głowy mi nie przychodzi. Acha, może jeszcze mój błąd - kupiłem 42" V10, a powinienem 46, a może nawet 50". Polak mądry po szkodzie

, niestety. Ze swojego TV w skali 100, jestem zadowolony w 90%,a to chyba bardzo dobrze!