Czy ktoś z Was spotkał sie z taka rzecza, ze podczas ogladania jakiegos filmu z napisami (obojetnie czy przez HDMI, czy po LANie), napisy rzucaja cień, na lewo od siebie, przy ciemnych scenach..
Wyglada to mniej wiecej tak:
TV to 46GT30
pozdrawiam,
gsq
to normalne w plazmach, nazywa się line bleedingA tutaj foto ktore przedstawia to o czym pisalem dzis w poludnie - dotyczace pasow obok napisow, i jak widac na foto, nie zdarza sie to tylko przy napisach, ale takze przy ramkach, czy innych obiektach podswietlonych na ekranie. Zwroccie uwage na te pasy ktore ciagna sie od ramki:
Czy to normalne ??
bo to nie jest zauważalne poza takimi obrazkami z ramkami menu itp, więc po co o tym pisaćhm, z jednej strony dobrze ze to "normalne" w plazmach, ale z drugiej, czytajac rozne tematy o wadach i zaletach jakos sie jeszcze nie natknalem zeby ktos o tym pisal.. Czyzby to az tak nie przeszkadzalo? Fakt, ze przy normalnym ogladaniu (nie skupianiu sie na bledach matrycy) jest to malo zauwazalne, ale jednak..
bzyczenie - zależy od egzemplarza, są też cicheWymienia sie bzyczenie, migotanie, powidoki itp a o tym nie czytalem jeszcze
Matman - infolinia dobrze stwierdziłą, ze dysk trzeba przygotować.
Telewizor to nie komputer, a dyski hdd stosuje się głownie w komputerach, stosowanie w tv to dopiero nowinka i raczej nisza na rynku, dlatego producenci nie formatują ich do systemów stosowanych w telewizorach.
JEszce raz -telewizor to nie komputer i nie oczekuj od niego zaawansowanych funkcji, zwłaszcza względem dysków niszowych producentów.
Wole tańszy tv bez podzespołow zbędnych.
w instrukcji słowa nie ma o wczesniejszym przygotowywaniu dysku na kompie jest tylko ostrzeżenie, że TV go sformatuje sam, skasuje dane i nie będzie można go odtworzyć nigdzie indziej poza tym konkretnym TV... gdzieś czytałem wykaz dysków wsółpracujących ale nie mogę sobie przypomnieć 160GB - 3TB.
Najbezpieczniej w/g mnie jest stosować dyski 2,5 lub 3,5" wkładane do uniwersalnych obudów zewnetrznych ta Toshiba pewnie zintegrowana z obudową była nie?
odnośnie dysku jestem właśnie przed jego zakupem i mam pytanie (jestem zielony) :
czy muszę kupić dwa oddzielne dyski tj 1 do nagrywania NTC z tunera w tv i 2 do odtwarzania filmów ściągniętych z neta ...
czy może do tych 2 ww celów można używać jednego dysku sformatowanego w połowie pod tv - da się tak, ma ktoś tak może dysk sformatowny , ewentualnie może ktoś z was spróbować tak dysk sformatować ...